„Стани богат” и водещият Михаил Билалов подхлъзнаха по много гаден

...
„Стани богат” и водещият Михаил Билалов подхлъзнаха по много гаден
Коментари Харесай

Михаил Билалов и „Стани богат” подхлъзнаха по интелигентен участник!

„ Стани богат” и водещият Михаил Билалов подхлъзнаха по доста гнусен метод един от най-интелигентните участници в известната игра, откогато тя се излъчва по Българска национална телевизия.

Става въпрос за филолога Илко Сарафски, който доближи до втора сигурна сума, имайки цели два жокера разполагаем – „ Помощ от публиката” и „ 50:50”.

Въпросът за 2500 лв. беше следният:
„ Звездите на герба на футболните екипи значат броя извоювани трофеи. Кой от тимовете не е с четири звезди?”
А. Италия, B. Бразилия, C. Уругвай, D. Германия

Илко в началото вярно регистрира, че Бразилия има пет международни трофеи. И посочи, че Италия и Германия са с четири. След това обаче също по този начин вярно означи, че Уругвай два пъти е печелил международната купа, акцентирайки годините – 1930 и 1950. Именно тук той се заблуди, потвърждавайки изрично, че С е правилният отговор, след което самоуверено го уточни, забравяйки за петте трофея за „ селесао”.

Билалов обаче не му даде никакви индикации, че бърка, а можеше най-малко да напомни на участника, че разполага с още два жокера. Така, както е постъпвал с доста други участници.

След като Илко безапелационно уточни за правилен отговор С, водещият единствено един път го попита дали го маркират. След това с ехидна усмивка сподели: ” Който си го знае, си го знае!... Грешен отговор!”.

Усмивката на Сарафски замръзна, а Билалов предостатъчно означи, че правилният отговор е В. – Бразилия.

Откъде пристигна заблудата при Илко? Уругвай в действителност има единствено две международни трофеи. Но за какво звездите на фланелките са четири? Две от тях демонстрират извоюваните международни купи, а останалите две – олимпийските. „ Урусите” ликуват на летните олимпийски игри с трофея през 1924 и 1928 година. Тъй като това става факт преди началото на международните шампионати, ФИФА дава позволение на Уругвай да сложи четири звезди на екипа си.

Социалните мрежи заляха с рецензии и Билалов, и сценаристите на предаването, а в същото време поддържаха Сарафски. Те се възмущават от това, че водещият безусловно си избира на кого да помогне и кого да изреже. Което приказва за неналичието на един и същи аршин.

„ Преди дни на стола на благосъстоянието седна една руса кокона – банкерка го раздаваше. Тя се изпоти на много въпроси, само че Билалов елегантно я добута колкото се може по-нагоре. А в този момент на това момче му описа играта. Подхлъзна го грубо. Видя, че Илко има знания. В подобен миг в границите на разрешеното можеш да го подсетиш, че разполага с още жокери”, разясняват фенове из интернет.

„ Може да се каже и друго. Въпросът е малко неточно заложен. Кой тим не е с четири звезди? Ами Германия има пет звезди, което значи, че има и четири! Би трябвало да бъде: „ Кой тим не е тъкмо с четири звезди?”, написа различен почитател на „ Стани богат”.

„ Изглежда не желаят знаещите и интелигентни хора да стигнат надалеч. Тях ги режат, в тази ситуация Илко Сарафски, опасявайки се да не стигнат до последния въпрос и да вземат огромната премия от 100 000 лева”, прибавят други фенове.

" Не може по този начин! Не е почтено! На някои се оказва помощ, а на други се подлива вода. Подскажи на момчето, че има още жокери - очевиден знак, че не е това отговорът. Правилата го разрешават да го подсетиш! И в случай че участникът продължава да е уверен, чак тогава маркирайте посочения от него отговор ", е безапелационното мнение на множеството почитатели на " Стани богат ".

" Блиц "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР