Станев бил пребит в офиса на ПП ГЕРБ в Каварна

...
Станев бил пребит в офиса на ПП ГЕРБ в Каварна
Коментари Харесай

МВР онемя за побоя над кмета в Каварненско в нощта на изборите

Станев бил пребит в офиса на Политическа партия ГЕРБ в Каварна в наличието на ръководителя на Общинския съвет в морския град Йордан Стоянов. Всичко се случило след оповестяване на изборните резултати на 4 април вечерта, а съгласно потърпевшия всичко се случило поради изборните резултати.

Кметът Станев твърди, че лицето, което го е било и унижавало, е предприемачът Илиян Събев. Според информация на “Дневник” същият се срещнал със Сачева директно преди изборите. Коментар от някогашния обществен министър и координатор на партията в Добрич няма.

В диалог за " Дневник " някогашният ръководител на Общинския съвет в Каварна Красимир Кръстев кава, че случилото се с Благомир Станев в нощта на 4 против 5 април не е казус и цяла Каварна го знае. През 2019 година по време на извършените тогава локални избори в обществените мрежи се върти клип, на който се вижда по какъв начин в продължение на часове предприемача Илиян Събев и още няколко души малтретират човек.

Сачева не се е срещала единствено един път със Събев. Кръстев твърди, че надали тя не е наясно, че това е “човекът, който издава смъртните присъди”. Той направлявал и съда, и прокуратурата. Става дума съгласно Кръстев за “тежък престъпен контингент”.

След казаното от Кръстев " Дневник " потърси Деница Сачева с въпроса знае ли, че Илиян Събев се е представял за " координатор на ГЕРБ " в района. Със известие в месинджъра на Facebook тя отговори: " Областен координатор на ГЕРБ в района съм аз ". След различен въпрос - дали знае за обвиняванията, че е нанесъл побой на кмета на Белгун, Сачева сподели: " Чувам доста неща, само че занапред се срещам с всички обстоятелства ". След това тя посочи, че " другата седмица (12 - 16 април, бел. авт.) ще вървя персонално в Добрич, откакто мине свикването на Народното събрание. Докато не се срещна с всички забъркани персонално по случая, не желая да разясня авансово ".

Веднага след размяната на тези известия Деница Сачева блокира профила във Фейсбук, през който й бяха заложени цитираните въпроси.

Затова в края на април те бяха изпратени наново през страницата й в обществената мрежа, както и на формалния електронен адрес на пресцентъра на ГЕРБ. Отговори обаче не последваха.

В понеделник, след дълго безмълвие, Илиян Събев най-сетне отговори на телефонното позвъняване. Но затвори незабавно откакто разбра, че ще би трябвало да дава отговор на журналистически въпроси.

Според жалбата на Благомир Станев до прокуратурата в Добрич на побоя в офиса на ГЕРБ е участвал и сегашният ръководител на Общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов (ГЕРБ). Именно той давал инструкции на Събев за побоя над кмета на Каварна.

Според изказванията на Кръстев още през септември 2019 година се е срещнал с началника на ОДМВР-Добрич и е разказал за протичащото се с Илиян Събев.

“Той е известен - сегашният шеф. Разговорът ни беше следобяд, само че още на другия ден същите тези бандити ми изпратиха хабер от нашия диалог. Разбирате ли защо става въпрос? Панчев е доста добре осведомен с тия, по имена. Много добре му споделих кой трови атмосферата, какви неща стават. Това не е случай от през вчерашния ден, това тлее ", сподели още Кръстев.

По този мотив в понеделник въпроси от “Дневник” бяха изпратени както до Пресцентъра на Министерство на вътрешните работи, по този начин и до този на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Добрич. Те трябваше да потвърдят провел ли е в действителност през септември 2019 година старши комисар Никола Панчев среща с тогавашния ръководител на Общинския съвет в Каварна Красимир Кръстев и осведомен ли е бил за възможни планове от негова страна да повлияе на резултата от извършените тогава избори за локална власт?
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР