Стане ли въпрос за почивка, Северното Черноморие отстъпва пред далеч

...
Стане ли въпрос за почивка, Северното Черноморие отстъпва пред далеч
Коментари Харесай

Рок, релакс и екзотика омагьосват край Каварна

Стане ли въпрос за отмора, Северното Черноморие отстъпва пред надалеч по-популярните Златни пясъци, Слънчев бряг, Созопол, Приморско, Китен. Топ дестинациите на морето ни от дълго време са бетонирали челните си места. По тази причина скромното Северно Черноморие мъчно може да отклони тълпите от туристи, насочващи се на автопилот към южните ни курорти всяко лято. Има развлечения обаче, които ще да откриете единствено в случай че изберете особеното пред обичайното.

Варна може и да е морската столица на България, само че на 57 км северно от нея се намира рок столицата. Грандиозният рок фест, провеждан годишно от 2006 до 2016 година, слага Каварна на международната музикална карта. Черноморския град раздрусват колоси като Motörhead, Manowar, Tarja, Epica, Slayer, Sonata Arctica, Helloween, Alice Cooper, Scorpions, Deep Purple, Europe, Sabaton, Within Temptation, Axel Rudi Pell. Благодарение на кмета Цонко Цонев някои от най-известните в международен мащаб хардрок и метъл банди дебаркират в дребното българско градче край морето.

Фестивалът към този момент не се организира, само че рок атмосферата в Каварна към момента се усеща. В един от парковете на града до автогарата ще откриете единствената по рода си Алея на рока в страната. Първата сложена там скулптура е на именития Рони Джеймс Дио, който няколко пъти е посещавал Каварна. След него е добавена втора - на композитора и музикант Георги Минчев, пренаписал историята на българската рок музика. Плановете на Цонко Цонев включвали разширение на Алеята и прибавянето на още скулптури на емблематични музиканти, само че това по този начин и не се случва.

След като сте си създали фотография за спомен, можете да се отправите и към плажа. От Каварна до Кибела Бийч се стига за към 10 минути с кола. Това, което ви чака на плажа обаче, няма нищо общо с пренаселените типичен морски дестинации. Тук е безшумно, пространно и чисто - незаменими преимущества, в случай че в миналото ви се е налагало да пазите мястото си край водата със замаха на френски колонизатор. Мястото е доста картинно, тъй като сплотява красива природа, наситеносиньо море и тънък пясък. Плажната линия е заобиколена от скали, а зеленината в близост изцяло ви потапя в екзотичната морска приказка на Кибела. Сламени чадъри, хамаци и възглавници оферират опция на нагорещения пясък.

Вземете си и маратонки, тъй като край самия плаж можете да се отправите на спираща дъха разходка. Скалисто, само че относително елементарно трасе свързва Кибела Бийч с близкото село Топола, изобилстващо от приятни места за настаняване. Преходът е дълъг към двадесет минути, които незабелязано могат да се трансфорат в час поради невероятната панорама към морето. Нагоре по пътеката пред вас се разкрива чудна гледка, показваща северното ни Черноморие в цялостния му искра. Комбинацията от бели скали, зелени хълмове и тюркоазена морска простор ще впечатли и най-претенциозните. Пригответе се и да упътвате чужденците, които търсят метод да стигнат до плажа, тъй като табелките по маршрута от дълго време не извършват функционалностите си.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР