standartnews.com Разпоредих пълна проверка на процедурата по събарянето на стената на

...
standartnews.com Разпоредих пълна проверка на процедурата по събарянето на стената на
Коментари Харесай

МО проверява имотите си след смърт от срутване на стена

standartnews.com

 

Разпоредих цялостна инспекция на процедурата по събарянето на стената на бившето военно отделение в Хасково, съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов пред публицисти във връзка със срутилата се ограда на бивше военно отделение в Хасково, в резултат на което почина човек.

„ Това е парцел с отпаднала нужда от 2001 година На 15 март съм и издал заповед да се стартира проучване на този парцел и да се пристъпи към процедура по дребните публични поръчки, т.е. тези, които са до 5000 лева за компания, която да осъществя събарянето. Буквално преди няколко дни се е получила една оферта. По закон ние сме длъжни да имаме три предложения. Това в действителност е един малшанс, тъй като е пристъпено в процедура по събарянето. Имало е предпазна лента, която е сложена от общината, след това от полицията “, сподели още Каракачанов и дефинира случилото се като малшанс и случай.

„ Въпреки това съм разпоредил още през вчерашния ден да се направи цялостна инспекция по цялата процедура, която се движи по събарянето на тази стена и изобщо на целия обект, с цел да сме наясно има ли някаква лична виновност в някои от структурите, които дават отговор за съхраняването на тези обекти. Съхраняване мощно казано, тъй като те са с отпаднала нужда “, уточни той и посочи, че тези обекти подлежат или на срутване, или на продажба.

Има доста някогашни поделения с отпаднала нужда, проблемите с тях са големи, призна Каракачанов.

По думите му става дума за стотици парцели с отпаднала нужда. „ Има такива, които са по полета, в региони, където няма живи хора. Ние сме длъжни по закон да ги следим, да плащаме налози и така нататък “, посочи Каракачанов.

Министърът уточни, че законът не разрешава да се пристъпи към независими дейности, в случай че процедурата е за до 5000 лева са длъжни да разгласят социална поръчка, да има три предложения. „ Това е процедурата. Тя е малко тромава за жалост. Много от обектите не могат да бъдат продадени и осъществени, тъй като на тяхна територия има остарели здания и пространства, които безусловно са необитаеми и за нищо не стават, само че това подвига цената “, сподели той и уточни, че цената на такова отделение е неимоверна висока за вложителите. Той уточни, че съгласно законодателството се получава леко обаян кръг.

На въпрос дали Военна прокуратура ревизира случилото се в Хасково, той отговори: „ Всички ревизират. Аз съм разпоредил вътрешна инспекция. Говоря за структурата, която се занимава с тези парцели “, добави той. На въпрос дали може да се приказва за човешка неточност, министърът прикани да се изчака инспекцията какво ще покаже. „ Затова споделям повече малшанс, тъй като в процедура в деяние се случва такова нещо “, изясни той. Министърът добави, че още в понеделник се чака да бъде подготвена инспекцията.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР