Стандартната цена за доставка до България е 9.95 евро Японският

...
Стандартната цена за доставка до България е 9.95 евро Японският
Коментари Харесай

Имате пратка от Uniqlo

Стандартната цена за доставка до България е 9.95 евро

Японският бранд към този момент доставя и до адреси в България за 3-4 работни дни.Uniqlo цели да усили доста физическите си магазини в Европа до 2022 г.Компанията майка Fast Retailing е втората най-голяма верига за облекла в света. " Направени за всички " - това гласи слоганът на японската верига за облекла Uniqlo. По всичко проличава, че компанията цели и да доближи до всички, засилвайки интернационалното си наличие. Преди повече от месец компанията разшири мрежата си от доставки и към този момент консуматори от България също могат да поръчват артикули онлайн. С разрастването на Uniqlo компанията майка Fast Retailing се движи към задачата да стане най-голямата верига за облекла освен в Япония, само че и в света. Лидер на пазара е испанският колос Inditex (собственикът на Zara, Massimo Dutti, Bershka и др.).

Стъпки към Европа

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Към август общо 2196 магазина оперират под името на Uniqlo, като от тях 817 са в Япония. Така компанията се наложи в родината си и е измежду най-разпознаваемите марки. Вторият по величина пазар за бизнеса е Китай, където дружно с Хонконг броят на магазините е 800.

По-различно стои компанията в Европа. Макар марката постепенно да добива известност, главните съперници, измежду които колоси като Nike и Adidas, не престават да бъдат доста по-разпознаваеми измежду клиентите. Една от огромните стъпки на компанията в посока извоюване на позиции на европейския пазар беше сключването на контракт с тенис звездата Роджър Федерер. През юли предходната година швейцарецът смени Nike и стана световен дипломат на японския бранд за идващото десетилетие против 30 млн. $ на година, без значение по кое време ще постави завършек на професионалната си кариера. Така Uniqlo, като се изключи че разпространява марката измежду почитателите на тениса, затвърди пред съперниците си желанието да заеме сериозен дял от европейския пазар.

Експанзията на Uniqlo доближава и до Западна Европа, където има отворени 53 магазина в седем страни. Там, където към момента няма физически обекти, компанията цели да компенсира с опция за директна доставка при поръчка онлайн. Списъкът непрекъснато се усилва и все още компанията доставя до 20 европейски страни. Сред тях към този момент е и България.

Доставка до България

Доставката на Uniqlo до съответен адрес в България лишава сред три и четири работни дни, а цената й е 9.95 евро. Японският бранд предлага и алтернатива за експресна доставка за сред един и два работни дни. В този случай цената е 12.95 евро. Плащането обичайно може да се извърши с банкова карта или през PayPal. Всички онлайн поръчки могат да се върнат в период до 30 дни, като таксата за противоположна доставка се заплаща от клиента.

Макар Uniqlo да концентрира физическите си магазини в Западна Европа, доставки на марката към този момент се правят и в Сърбия, Румъния, Гърция и други

Преди три седмици " Капитал " изпрати въпроси на Uniqlo по отношение на доставките до България и разрастването на бизнеса в Европа, само че до редкационното привършване на броя не бяха получени отговори.

Компанията през 2019

Компанията майка Fast Retailing регистрира най-силнaта си годинa, oсновно с помощта на марката Uniqlo. Според оповестения през октомври доклад за фискалната година до 31 август консолидираните доходи на компанията се равняват на 2.3 трилиона йени (21.1 милиарда долара), което е със 7.5% повече на годишна база. Оперативната облага нараства с 9.1% до 257.6 милиарда йени (2.4 милиарда долара).

Брандът Uniqlo в Япония носи на компанията 872.9 милиарда йени за миналата година, което е лек растеж от 0.9%, до момента в който оперативната облага за страната понижава с 13.9% до 102.4 милиарда йени. За първи път интернационалният бизнес на марката надвишава 1 трилион йени, или 14.5% нарастване. Оперативната облага също регистрира двуцифрен растеж от 16.8% до 139 милиарда йени.

Силната година за Fast Retailing издигна компания до второ място на най-големите вериги за облекла в света, оставяйки зад себе си шведския колос Hennes&Mauritz (H&M). Класацията към момента се оглавява от испанската Inditex, която има доходи от 26 милиарда евро за 2018 година

Увеличаващата се известност и продажби на Uniqlo носят на притежателя Тадаши Янаи купата най-богатия човек в Япония със положение, коeто се прави оценка на 31.6 милиарда $. Той попада и на 27-о място измежду най-богатите хора в света съгласно Forbes.

Брандът Uniqlo пък е оценен на 8.6 милиарда $ и се подрежда на 84-о място в класацията на списание Forbes за най-скъпите марки.

Стратегията за развиване на компанията до 2022 година е разграничена на три основни района. След три години за зоната, в която са Китай, Хонконг и Тайван, мениджмънтът цели да реализира над 1 трилион йени доходи. Стремежът на Uniqlo е бизнесът в Югоизточна Азия и Океания да се трансформира в движеща мощ и да удвои приходите си, като предлага характерни артикули съгласно климата в района и културните разлики.

Фокус на Uniqlo остават европейските пазари, където поетапно ще усилва физическите си магазини и ще заложи на всекидневните дрехи, въодушевени от японската просвета. Компанията цели позициониране в централни градски местоположения и евентуално е въпрос на време физически магазин на марката да се появи и в Източна Европа, а за какво не и в България.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР