Стандартите за мъжка красота в цивилизованите страни се различават един

...
Стандартите за мъжка красота в цивилизованите страни се различават един
Коментари Харесай

Най-пикантният конкурс за красота в Африка, след който се появяват деца

Стандартите за мъжка хубост в цивилизованите страни се разграничават един от различен единствено по детайлите. Момичетата обичат излъскани мъжаги, които поддържат външния си тип. Макар и дамите да желаят да правят оценка на състезания красавци, това по-често се случва с женския пол.
Нигерийското племе водабе обаче е напълно друга работа. Този народ е прочут с годишните си мъжки състезания за хубост, които се провеждат на празника ворсо. Той се организира в края на септември и продължава цяла седмица. Най-интересното постоянно е състезанието, в който дамите са съдии.


В този конкурс всичко е наобратно: момчетата изразходват всичките си сили, средства и време, с цел да се пременят допустимо най-добре, а девойките избират най-яркия и приветлив. Конкурсът е толкоз значим, че на него участват представителите на всичките племена.


Участниците си мажат лицата с разноцветни бои. Червеното въплъщава мъжеството и храбростта, жълтото приказва за мистични сили, а бялото се съпоставя със гибелта. На черната багра най-добре наподобяват белоснежните зъби. Тя се прави от пепелта на изгорени животни.



В името на елегантността момчетата се украсяват с разноцветни кърпи и солидни мъниста. Главите на участниците се покриват с чалми или шапки от плява. Някои мъже се пременяват толкоз изкусно, че мъчно могат да бъдат отличени от миловидни девойки.


В началото на състезанието кандидатите дефилират из Саваната. Момичетата от журито пък го правят оценка по растеж, ширина на усмивката, телосложение и издръжливост. Последното мъжете показват в границите на специфични надпревари: оседлаване на камила, лов на дивеч, пеене, правене на вълшебства и танцуване на ритуални танци.




Всяко момиче може да отиде при своя любимец и да го плесне по рамото. Това значи, че тя си го е избрала за мъж. При това тя публично може да бъде към този момент омъжена, като новата връзка ще се смята към този момент за " брак по обич ". След тези къси романи се появяват и деца, с помощта на което се обновява генофондът на селото.


Победителят в шампионата пък може самичък да избира боря на девойките и да бъде с тях цялостен месец. Интересно е, че дамите от племето също обичат да се гиздят и се считат за едни от най-красивите цени в Западна Африка.


Водабе ценят три неща: хубостта, скота и фамилията. Племето се изхранва с гледане на животни и доставка на месо в стотици селища от езерото Чад до Атлантическото крайбрежие на Сенегал. Сами, без да знаят, тези удивителни хора хвърлят цяло предизвикателство пред стандартите за хубост.


Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР