Стандартен е моделът, при който измамници са прибрали над 400

...
Стандартен е моделът, при който измамници са прибрали над 400
Коментари Харесай

МВР: Телефонните измамници почнаха да действат все по-често от Румъния

Стандартен е моделът, при който измамници са прибрали над 400 000 лв. от 65-годишна жена. Става въпрос за увещание, че би трябвало да се помогне на полицията да залови измамници. Имало е и опасност, стана ясно от думите на старши контрольор Златка Падинкова, шеф на бранш " Измами " в Групово дело " Национална полиция ". Падинкова уточни, че за този случай полицията е получила информация от съответна банка.
Полицейският шеф съобщи и, че към този момент телефонните измамници станали доста мобилни, почнали да правят измами от Румъния, което доста затруднявало намирането им. Иначе множеството измамници били от Плевен, Видин и Велико Търново.
Според старши инспектора телефонните измамници звънели на случайни номера и в течение на диалога събирали информация. Класическите телефонни измамници работят през стационарен телефон, а по-късно към този момент се минава на мобилен телефон, който научават от жертвата.
Инспекторът описа, че е имало случай, при който жертва на телефонна машинация е теглила заеми и е ходила чак в Румъния. Влизат в някакъв филм, не може да се изясни какво се случва в главата на жертвите, добави Падинкова пред Българска национална телевизия.
Освен това полицайката е безапелационна, че жертви не са единствено възрастни хора – има случаи с деца и по-млади хора. В Царево имало подобен случай с деца – двама малчугани длаи 30 000 евро, само че Министерство на вътрешните работи съумяло да хване измамниците.
Златка Падинкова отхвърли и, че 76-годишен мъж е дал 600 000 евро на телефонни измамници в продължение на половин година. Такава информация не е постъпвала в Министерство на вътрешните работи, съобщи тя.
Годишно телефонните измамници прибират по 6 млн. лв. годишно, което е 500 000 лв. на месец. Все отново се регистрира понижение на телефонните измами.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР