Стандартът на живот във Франция пада. Инфлацията расте, а доходите

...
Стандартът на живот във Франция пада. Инфлацията расте, а доходите
Коментари Харесай

Франция: Стандартът на живот пада

Стандартът на живот във Франция пада. Инфлацията пораства, а приходите за последните 10 години съвсем не са се трансформирали, сочи изследване на Institut National de la Statistique et des Études Économiques (Insee). Над половината французи през днешния ден живеят с годишен приход от 20 820 EUR. Това е с 0.4% повече по отношение на 2018 година след инфлация. Средният месечен приход е 1735 EUR за един човек и 3644 EUR за домакинство от двама души. Тези числа са едвам с 0.8% по-високи по отношение на 2007 година и съпоставими с интервала 1996-2008 година, когато стандартът на живот е растял приблизително с 1.4% на година.

След икономическата рецесия качеството на живот на французите се утежнява. Подобряването на стандарта се усеща само с помощта на великодушната обществена система. При 10% от бедните семейства годишният приход е повишен едвам с 0.4%. Те обаче са потърпевши мощно от смяната на заетостта, с помощта на което и до ден сегашен не съумяват да доближат стандарта си на живот от 2008 година

Веднага след икономическата рецесия неравенството внезапно се увеличи, като едвам през 2014 година е почнало да се стабилизира. При най-бедните семейства обаче и през днешния ден се следи внезапен спад на приходите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР