Стандард енд Пуърс повиши перспективата пред българския кредитен рейтинг от

...
Стандард енд Пуърс повиши перспективата пред българския кредитен рейтинг от
Коментари Харесай

“Стандарт енд Пуърс“ повиши перспективата на рейтинга на България

" Стандард енд Пуърс " увеличи вероятността пред българския кредитен рейтинг от постоянна на позитивна. Дългосрочният и кратковременен кредитен рейтинг на страната в задгранична и локална се удостоверяват на BBB-/A-3', оповестиха от Министерството на финансите.

Положителната вероятност отразява подобряването на финансовите условия в страната, както и усилване на фискалните и външните буфери. Анализаторите от организацията чакат постоянния стопански напредък да продължи, в сходство с възходящата динамичност на износа и удобните условия за кредитиране.

Нетният държавен дълг ще продължи да понижава през 2018 година, за четвърта година подред, считат от организацията. Външната задлъжнялост е оценена като ниска и настоящата сметка ще остане на остатък.

Другата световна кредитна организация " Фич " удостовери дълготрайния кредитен рейтинг на България ‘BBB’ в задгранична и локална валута със постоянна вероятност. Краткосрочният рейтинг в задгранична и локална валута също се резервира " F2 ". Оценката за рейтинга е подкрепена от стабилната фискална позиция и политиката за поетапно присъединение към еврозоната.

“Фич “ показва, че икономическият напредък в страната надвишава регистрирания за страните в категорията ‘BBB’. През 2017 година българската стопанска система набъбна с 3.6 % в действително изражение. За съпоставяне, междинният напредък на стопанските системи от същата рейтингова група е 3.3 %.

За актуалната година " Фич " чака растежът да се форсира до 3.7 %, преди да се забави до 3.4 % през 2019 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР