Станалият изключително популярен чатбот ChatGPT може да направи преписването и

...
Станалият изключително популярен чатбот ChatGPT може да направи преписването и
Коментари Харесай

Иновация: Нов чатбот прави преписването неуловимо

Станалият извънредно известен чатбот ChatGPT може да направи преписването и плагиатството изцяло неуловими, писаха международните медии въз основа на терзания по тематиката от редица университети и преподаватели.

Разработван от компанията за изкуствен интелект (ИИ) OpenAI, ползата към него безусловно избухна, откакто компанията отвори достъпа до него през интернет. Сега милиони консуматори имат опцията да поддържат връзка с ChatGPT и да се уверят в качествата му да написа прозаичност, лирика, да написа бизнес проекти или даже компютърен код. ChatGPT се зарежда от генеративен изкуствен интелект, който основава ново наличие въз основа на авансово зареждане с голямо количество данни. Проектът на ОpenAI напредна изключително доста, откакто впечатли персонално Бил Гейтс, а от няколко години насам Microsoft наля милиарди в компанията за тя да създава ИИ решения за нея.

ChatGPT обаче безусловно ужаси академични преподаватели и мениджъри, защото проби показват, че с него преписването и плагиатството просто не могат да бъдат хванати. Учени са ревизирали и разкрили, че ChatGPT безпроблемно се оправя с изпита за довеждане докрай на компетентност „ Медицина “ в Съединени американски щати, може да написа научни публикации. Очаква се до 18 месеца чатботът да придобие качества и да вземе американския изпит по право.

Професор Дарън Хик от лицей в Южна Каролина напълно неотдавна хванал есе на студент, написано напълно от ChatGPТ. Професорът незабавно схванал, че нещо не е наред, защото тук-там стилът бил чудноват. „ Не неверен, а чудноват. Това обаче не е задоволително, с цел да докажеш преписване. Отделих доста време в опити да открия същите пасажи в интернет, само че по този начин и не можах. Нито едно изречение не съответства “, изяснява професорът. В съответния случай студентът се издал самичък и под напън признал, че е употребил чатбота.

Притесненията в университетските среди обаче са, че не всеки студент или плагиат би си признал, а без това улавянето е невероятно. Майк Шарпълс, почетен професор по просветителни технологии в Института по просветителни технологии, споделя пред английския Telegraph, че студенти към този момент всеобщо употребяват чатбота. „ Някои университети към този момент не разрешават потреблението му, до момента в който бързат да открият способ за засичане дали един текст е писан от човек, или от ИИ бот “, споделя Шарпълс. Това не е по никакъв начин елементарно, тъй като ChatGPТ разполага със ресурс от милиони думи и основава неповторими фрази. Според Шарпълс методите за противопоставяне са условие на чернови преди окончателното предаване на текста, увеличение на броя устни изпити и изцяло преосмисляне на изпитния развой.
Източник: Телеграф
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР