Станалите известни по цял свят пънк момичета от Pussy Riot

...
Станалите известни по цял свят пънк момичета от Pussy Riot
Коментари Харесай

Мамо, не гледай телевизия - коледната песен на Pussy Riot

Станалите известни по целия свят пънк девойки от Pussy Riot пуснаха антивоенна ария преди Рождество Христово, припевът на която се основава на думите на покорен съветски боец, който в телефонен диалог с майка си споделя: " Мамо, тук няма нацисти, не гледай телевизия ".

" Тази ария е нашето изказване против войната, която Путин и неговата тайфа отприщиха в Украйна ", заявяldт от Pussy Riot. Новата им ария 10 месеца след нашествието на Русия в Украйна е отдадена на всички, които са в останали в Русия. 

" Обръщаме се към хората в Русия с апел: Моля, не участвайте в тази война! Не приемайте призовки, не ходете в службите за набиране на военнослужещи, не слушайте агитация! Всеки жест против тази война е значим ", показват членовете на пънк групата.

Руски бомби и ракети падат върху украински домове, учебни заведения, лечебни заведения, унищожават градове и погубват животи... Ние считаме режима на Путин за терористичен, а самия Путин и неговите чиновници, генерали и пропагандатори - за военнопрестъпници ", декларират Мария Альохина, Олга Борисова, Диана Буркот и Тасо Плетнер. В изказването, което съпровожда песента, се показва, че действително войната, стартирана от Путин и неговата тайфа, е от 2014 година с анексията на Крим, от когато и всекидневно Украйна се бори за правото си на живот, суверенитет и независимост.

" Руската агитация всекидневно трови сърцата на хората с ненавист. " Припомня се и традицията на съветското политическо отравяне с имена на жертви на " опитите ": Путин и ФСБ се гордеят с тази " традиция " и я не престават: Александър Литвиненко, Сергей Скрипал, Владимир Кара-Мурза, Пьотр Верзилов, Алексей Навални .

През всичките тези години интернационалната общественост търсеше компромис и правеше бизнес с Русия, като по този метод спонсорира косвено жестоката война на Путин, декларират още девойките. Кремъл получава милиарди евро от продажбата на петрол и газ и всеки ден тези пари се трансформират в украинска кръв.

Песента е съпроводена и от апел към Запада в три точки за :
ембарго върху съветския петрол и газ, върху продажбата на оръжия и муниции на Русия запориране на западните сметки и недвижимото имущество на съветски публични лица и олигарси, налагане на лични наказания против тях международен арбитражен съд против Владимир Путин, пропагандистите и военното управление, като виновни за геноцида над украинския народ.
Преди 12 години, през 2012 година, членовете на групата Pussy Riot проведоха пънк молитва " Богородице, прогони Путин " в катедралата " Христос Спасител ". Три от тях - Мария Альохина, Екатерина Самуцевич и Надежда Толоконникова - бяха задържани по обвиняване в безчинство и наказани на затвор. Видеозаписът от акцията в храма е приет за екстремистки. С разнообразни акции най-активните членове на групата продължиха да бъдат преследвани в Русия, например при започване на 2014 година Надежда Толоконникова и Мария Альохина още веднъж бяха арестувани. Двете бяха.

Също арест последва и тяхната акция пред пандиза в Якутия, Сибир, където украинския режисьор Олег Сенцов изтърпява присъдата си. През август 2015 година съветски боен съд осъди на 20 години затвор по обвиняване в тероризъм. Сенцов беше приет за отговорен, че е оглавявал терористична организация, направила набези в Крим.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР