Станалата известна в социалните мрежи, баба Ганка се мести в

...
Станалата известна в социалните мрежи, баба Ганка се мести в
Коментари Харесай

Баба Ганка, посланикът на доброто и човешкото, се готви за тежка зима

Станалата известна в обществените мрежи, баба Ганка се мести в подлеза на Централна гара в Пловдив, с цел да се оправи с тежката зима, която я чака. Това излиза наяве от пост във фейсбук страницата на No Name Art (както е прочут художникът във обществените мрежи).
Прочетете още
„ Вече познавате баба Ганка. Принудена от събитията, от живота, от страната, на баба Ганка и се постанова да продължи да продава дребни неща, с цел да оцелее и да подарява необятни усмивки, с цел да оцелее нашата човечност.

В търсене на уместно място, с вярата да минават повече хора със сърца, баба Ганка е сменила мястото на сергията си и към този момент е в подлеза на централна гара Пловдив. Още от в този момент до там не доближават слънчеви лъчи и топлота, а всички предвещават студена и тежка зима. ”

Но всичко по реда си. Първо да напомним историята на старата жена.

Преди няколко месеца историята на една блага, изстрадала жена и един анонимен художник заля обществените мрежи. Артистът без лице и име, който рисува портрети на български герои потърсил баба Ганка, с цел да и помогне като и остави свои картини, които тя да продаде.

Той снима видео отдадено на нея.  

Въпреки първичното  недоверие на остарялата жена, след куп подозрения и страхове, картините се продали, а хората почнали да вървят по-често при нея, с цел да си купуват неща които тя е отгледала или направила сама. Тя самата признава, че се страхувала да не би да са откраднати. Споделя, че в никакъв случай не причинявала някому зло и по тази причина тормозила да ги вземе. Най-големият й блян е всеки ден да извърша по едно положително дело, тъй като това дава смисъл на деня й и моли хората да вършат същото.

 No name я афишира за собствен представител и дава обещание от време на време да й оставя картини, които тя да продава.

Преди ден той прикани своите почитатели във фейсбук и Инстаграм с думите:

„ Тя е въплъщение на почтено минало, което няма почтено настояще и на което ние би трябвало да подадем ръка за едно почтено и умерено бъдеще. ”









Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР