Станала интернет звезда с ненадейните си появи в платформата Зум

...
Станала интернет звезда с ненадейните си появи в платформата Зум
Коментари Харесай

Магарицата Бъкуит набира средства за приют за селскостопански животни

Станала интернет звезда с ненадейните си появи в платформата " Зум " по време на видеоконферентни връзки, една магарица оказва помощ за излекуване на финансите на подслон за селскостопански животни в Канада, съобщи Франс прес.

Заради пандемията това леговище за добитък и кокошки го закъса откъм гости и касите му се изпразниха. И тук пристигна на помощ магарицата Бъкуит /в превод името ѝ значи елда/.

" Ало, намесва се доброволецът от приюта Тим Форс, ще ви показва една непредвидена гостенка на вашата видеоконференция, това е чудесната Бъкуит! "
На разделения на секции екран участниците с изненада и трогване посрещат наличието на кротката магарица в една от тях. " Извинявайте за намесата, само че на Бъкуийт това ѝ е специалността ", прецизира Тим Форс. При което следват смешки и радостни мнения.
 

— AFP news agency (@AFP)

Участията на магарицата, по избор на някой от членовете на видеоконференцията, са платени. С набраните от нея средства се закупува храна за кравите от приюта , закъсал финансово поради Ковид-19.

До експлоадирането на пандемията през март, убежището " Фармхаус гардън анимъл хоум " се устоя най-вече с дарения от страна на посетителите. То се намира в град Ъксбридж в провинция Онтарио на 75 километра североизточно от Торонто. Приютът е някогашна плантация за наедрял рогат добитък. Преди към 4 години притежателят на ранчото, Майк Ланигън, потомствен фермер, взема решение в никакъв случай да не изпраща повече кравите си в кланицата.

Днес тук са настанени към двайсетина крави, кокошки, патици, един кон и магарицата Бъкуийт. Тя е родена в ранчото преди 12 години.

След рецесията, провокирана от Ковид-19, било належащо намирането на незабавни решения за спасяването на приюта . И по този начин се родила концепцията някои от животните да участват против възнаграждение във видеоконферентни връзки за по-доброто въодушевление на участниците.
 

— AFP news agency (@AFP)

Чрез специфичен формуляр в уеб страницата на убежището могат да се поръчат услугите на Бъкуит, на коня Мелъди или на Виктория, доайен на стадото крави.
Участието на животните от фермата коства 75 канадски $ за 10-минутно наличие, 125 $ за 20 минути и 175 $ за половин час на екран.
Хората много се забавляват, когато във видеоконференцията се включи магаре. Дебютът на животинките е през април и те към този момент са взели участие в стотина конферентни връзки. Понякога те се отзовават на 3-4 предложения дневно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР