Станахме по-тревожни по време на пандемията. Агресията и насилието обаче

...
Станахме по-тревожни по време на пандемията. Агресията и насилието обаче
Коментари Харесай

Харалан Александров: Агресията и насилието не са резултат от кризата. Коренът е в семейството

Станахме по-тревожни по време на пандемията. Агресията и насилието обаче не са резултат от тази рецесия, а са резултат от неуспех на социализацията. Винаги коренът е в фамилията.
Това съобщи пред бТВ общественият антрополог Харалан Александров, който дружно с престъпният психолог проф. Калин Гайдаров разясниха так се отрази рецесията към ковид на хората от махалите под карантина. Повод за разбора на ескпертите стана напрежение във видинския ромски квартал " Нов път ". Причината - спор сред младежи за момиче. Един от тях твърди, че е бил застрашен с оръжие, похитен и обичай. Две момчета са били арестувани за 24 часа. Засега няма обвинени, оповестиха от прокуратурата.

„ Агресивните млади мъже израстват в фамилии с провалени родители или отсъстващи татковци. Там, където престижите са провалени и няма удържащата функционалност на бащата, момчетата подивяват, тъй като би трябвало да наложат водачеството си. Децата стартират да се насилват. Тръгват да утвърждават водачеството си по най-примитивния метод “, сподели още той.

По думите му от ден на ден родители живеят разграничени и от ден на ден майки си гледат децата сами.

„ Истината е, че фамилията не е в отлична форма. Тогава е значима ролята на обществените служащи. Една мощно подценена специалност и доста значима, която се появява там, където естествените механизми, а точно фамилното образование, не са сработили добре “, сподели още общественият антрополог.

Проф. Калин Гайдаров разяснява, че страхът и тревогата са по-високи по време на пандемията и това покачва риска от спорове.

„ Когато липсва рамка на надзор, може да се изроди в сходен вид дейности “, добави той.

„ Освен контрола, би трябвало да заложим и върху това да се сътвори вътрешен психически миг, през който самите те да осъзнаят смисъла на личното си държание като непозволено и нечовешко и да имат вътрешните благоприятни условия да се оправят със личния си проблем “, на мнение е проф. Гайдаров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР