Станахме първата банка в България, която предостави възможност на клиентите

...
Станахме първата банка в България, която предостави възможност на клиентите
Коментари Харесай

Банкиране в удобство на клиентите

Станахме първата банка в България, която даде опция на клиентите си да оперират със средствата си в лв. и валута сами и когато и да е, без да зависят от чиновник и работното време на клона, споделя Камелия Минева, Директор Физически лица в ПроКредит Банк (България) ЕАД

Съвременните действителности, свързани с непрекъснатото развиване на нововъведенията, постановат на фирмите да ползват цифрова промяна в своите бизнес процеси. Виждаме ново потомство консуматори, съвременни и търсещи преимуществата на разрастващите се технологии. Те ценят времето си и желаят да получат услугата без значение къде се намират, желаят да споделят просто и елементарно – единствено с един клик. Във финансовия бранш цифровата промяна към този момент е реалност за западноевропейските банки от доста години, а в България тази тематика стана съвременна през последните две-три. ПроКредит Банк (България) е част от първата немска банкова група в Източна Европа и като такава работи в сходство с най-хубавите и съвременни европейски практики в този развой на промяна.

За по-добро потребителско прекарване

“Вече не приказваме за обичайно банково обслужване, а за нововъведения в банковия бранш в улеснение на клиентите, които търсят бързо, елементарно и несъмнено финансово решение. Следвайки модела, по който работят банките в Европа, през 2014 стартирахме план за създаване на съвременни 24/7 зони за самообслужване в цялата страна. Така ние станахме първата банка в България, която даде опция на клиентите си да оперират със средствата си в лв. и валута сами и когато и да е, без да зависят от чиновник и работното време на клона ”, споделя Камелия Минева.

В допълнение, ПроКредит Банк създаде нова платформа за интернет банкиране с адаптивен дизайн и улеснен достъп, което го прави комфортен за работа от всички устройства - преносим компютър, таблет или мобилен телефон. Интерфейсът е напълно насочен към потребителите, като се залага на интуитивно меню, разнородни функционалности и богата справочна информация. Освен бързината и удобството на този метод за работа, е значимо да се означи, че таксите за преводите в България и чужбина през интернет банкирането са едни от най-ниските на пазара.

Тази идея промени естеството на работа на банковите чиновници в ПроКредит Банк, които в този момент вместо да броят пари, съветват клиентите по значими тематики като ръководство на спестяванията, покупка на жилище, енергийно ефикасни вложения в дома. В допълнение при нужда от информация и подпомагане клиентите биват професионално обслужени от способените чиновници в Контактния център на банката.

Цялостно банково обслужване за физически лица

Основната задача на ПроКредит Банк е да подкрепя развиването на дребния и междинния бизнес. Изграждането на дълготрайни връзки с клиентите банката базира на взаимно доверие, бистрота в връзката и даване на цялостна гама от услуги, без да се търсят краткосрочни и напълно продуктово ориентирани резултати. Следвайки този модел, банката цели да даде изцяло банково преживяване както на притежателите и чиновниците на обслужваните компании, по този начин и на всички интензивно заети физически лица.

„ Нашите клиенти физически лица са съвременни хора, живеещи в забързано всекидневие, оценяващи обстоятелството, че могат да правят своите банкови преводи отдалечено, да имат цялостен надзор върху средствата си когато и да е, спестявайки старания и пари ”, разяснява Камелия Минева.

В ПроКредит Банк физическите лица получават елементарен достъп до всички услуги единствено посредством една банкова сметка - сами ръководят спестяванията си, заплащат сметки, теглят и внасят пари, подреждат преводи и получават SMS вести за всяка осъществена трансакция. И за всичко това заплащат единствено една месечна такса.

„ Считаме, че това е разумен метод, предоставящ по едно и също време бистрота в връзките и изясненост за клиентите. Много от тях не знаят какъв брой тъкмо заплащат за всяка банкова трансакция. Ако се калкулират всички разноски, които вършат на месец, ясно ще се откроят конкурентните преимущества на нашето предложение по отношение на по-честата процедура за настрана таксуване на всяка една услуга. Финансовата изгода от цялостното банково обслужване при нас не свършва до тук, защото клиенти ни употребяват и едни от най-хубавите условия на пазара за своите спестявания и финансиране ”, коментира госпожа Минева.

Чрез опростени и налични услуги физическите лица могат да оперират несъмнено и елементарно със своите средства, от всяко място и когато и да е, като всичко от което се нуждаят е единствено интернет достъп.

Забравете за опашката в банковия клон

Предоставянето на банково обслужване от разстояние става извънредно известно измежду потребителите, които ценят своето време. Те избират да достъпват банката през онлайн канали без да възнамеряват посещаване на банков клон.

„ Фактът, че избрани офиси престават да съществуват физически по никакъв метод не лимитира достъпа на клиентите до предлаганите услуги и качественото им обслужване. Напротив, ние сме по-близо да нашите клиенти чрез интернет банкирането и Контактния център и в действителност те могат да разчитат на банката на всички места и когато и да е. Ние ще продължим да влагаме в разширение на функционалностите на предлаганите канали с фокус към обслужването от разстояние, с което имаме вяра ще подобряваме дълготрайно потребителско преживяване. “

Публикацията е направена със съдействието на ПроКредит Банк (България) ЕАД
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР