„Станахме мултимилионери от ДДС, когато Менда беше шефка на областния

...
„Станахме мултимилионери от ДДС, когато Менда беше шефка на областния
Коментари Харесай

МенТа роди всички пловдивски олигарси мултимилионери от ДДС, когато беше шефка на НАП

„ Станахме мултимилионери от Данък добавена стойност, когато Менда беше шефка на регионалния Национална агенция за приходите по Костово време”, признава един от пловдивските олигарси.

Протекциите върху предприемачите от града, преди сини, в този момент червени и в други разцветки, и 20 година по-късно не престават. Ето Георги Гергов наскоро получи подарък от държавното управление – 43 милиона лв. за дупка от 3 дка, която има стойност 0, тъй като не може да се застроява – археологически обект е и постоянно по закон е трябвало да бъде, не нечия частна, а държавна благосъстоятелност.

Мултимилионери стават и семейство Тотеви – майката – другарка на Менда Стоянова и синовете й. Първият им удар, отново през Мендиното началство в Национална агенция за приходите, е закупуването за оскъдна сума на общежитие, превърнато в хотела им Империал, към който – неизвестно с какви пари – в последно време бе пристроен и актуален бизнесцентър. Там постоянно се организират събития за източване на еврофондове. Последният огромен обект на кметския брат, където неговото присъединяване е 7 млн. лева по сметки на локалния в. Марица, е първокласен затворен комплекс на мястото на старите здания на Каменица.

Още по-интересна Данък добавена стойност – връзка е разплетена от ДАНС и е представена от проправителствения уебсайт Блиц, на който няма по какъв начин да нямаме доверие, когато става въпрос за сходни неща: „ Данъчната шефка Екатерина Милушева, която е задържана от ДАНС за корист с пари, е била в близки връзки с депутатката от ГЕРБ Менда Стоянова. Точно поради връзките й с върховете в ГЕРБ тя съумяла да уреди компанията на сина си Христо Терзиев с контракт за 589 хиляди лв. за саниране.

Момчето е на 24 години, а сдружението му се занимава с произвеждане на електрическа енергия от фотоволтаични паркове. "Катя и Менда са близки още от времето, когато депутатката бе началник на Национална агенция за приходите в града. С нейна помощ съумя да се издигне и стана шеф на Приходи от юридически лица, а мъжът й е началник на отдела за събиране на ДДС”, написа официозът.

Снимка: БГНЕС
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР