„Станахме жертви на изключителната доброта, която носи в сърцето си

„Станахме жертви на изключителната доброта, която носи в сърцето си ...

Несрин Узун: Станахме жертви на изключителната доброта на Бенчо Бенчев.


„Станахме жертви на изключителната доброта, която носи в сърцето си моят много добър приятел Бенчо Бенчев!“ Това обяви на пресконференция бившият депутат от ДПС Несрин Узун, попаднал в ареста в Турция, заедно с бизнесмена и издирвания от Интерпол Димитър Желязков-Очите.
В началото Несрин Узун обяви, че е огорчен от българските медии, които постоянно повтаряли, че е от ДПС с уточнение, че вече 10 години е извън политиката и през този период никой не допускал, че е напълно възможно партийните му пристрастия през това време да са се променили.
За случая Узун каза, че бил помолен от своя приятел Бенчев, с когото имат съвместни бизнес проекти, да му запази три стаи в хотел в Истанбул, като изобщо не се интересувал за кого и за какво са тези три стаи, които е ангажирал. И допълни, че той самият бил регистриран в съвсем друг хотел и съвсем друг квартал на турската столица.
Узун разказа, че вечерта преди ареста е бил на среща с Бенчо Бенчев, а след нея, го закарал с автомобил до хотела. Тогава разбрали за задържането на Желязков. След като видели ареста на Очите, той и Бенчо Бенчев били помолени от турските власти да отидат в полицейския участък, където да дадат обяснения какво правят на това място. 
Били разпознати като българи, заради регистрационния номер на колата.
Той отрече да познава Димитър Желязков-Очите и да е наясно дали са съседи в една и съща кооперация.
Узун каза, че не се притеснява, че може да бъде преследван съдебно за укривателство, защото съвестта му е чиста.

Източник: skandal.bg