Стaнаха ясни резултатите от проверката, която направи РИОСВ-Бургас в защитените

...
Стaнаха ясни резултатите от проверката, която направи РИОСВ-Бургас в защитените
Коментари Харесай

Игри на волята напълни с боклуци плажове и защитени зони

Стaнаха ясни резултатите от инспекцията, която направи РИОСВ-Бургас в предпазените територии, където се снимаше риалити продукцията на Нова телевизия " Игри на волята ".
Близо до плаж " Айроди “ в предпазена околност " Устие на река " Велека " е открито от екоинспекторите, че не са изнесени еко-тоалетна, душ и чували с боклуци.
Екипите не са премахнали и оборудванията - дървен заслон за заслон и масичка, на плаж " Листи " в Защитена местност " Силистар ". И двата плажа попадат в предпазени местности и са на територията на естествен парк " Странджа ".
От РИОСВ-Бургас са дали наставление и период от една седмица, през която продуцентите на предаването би трябвало да отстранен откритите обекти и да изнесат отпадъците на избраните за това места.
Още по време на фотосите на риалити продукцията, екозащитници от разнообразни организации сигнализираха за нарушавания в предпазените територии. По сигнал от съдружие " Да запазим Корал ", беше осъществена инспекция от експерти.
Комисията установи, че е изработен нов път с дължина 20 метра от оширението на съществуващия път на Държавно горско стопанство Царево.
Съставен беше протокол в който се споделя: " Изкоренени са и са пречупени общо 25 дървета. Според софтуерния проект от последната санитарна сеч през 2014 година краткотрайните хранилища са ситуирани на пътя, само че не се откриха други писмени доказателства и документи за съществуването на този път.
С механически средства се откри, че има противоречие сред горскостопанския проект и терена. Установи се още, че в подотдел 292 " З " има съществуване на изравнен път с дължина 200 метра и широчина 4 метра, който не попада в горскостопанския проект или друга публична карта ".
Комисията установи още, че в обекта са сложени химически тоалетни и контейнери за боклуци. Сега тези тоалетни още веднъж са там като доказателство, че още тогава предписанията на комисия не са спазени.
Как коментира казуса кметът на Царево Георги Лапчев, прочетете в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР