Станаха ясни проектите от „Малки граждански инициативи“, които ще получат

...
Станаха ясни проектите от „Малки граждански инициативи“, които ще получат
Коментари Харесай

15 проекта от граждани си поделят 60 бона от община Враца, вижте какви са те

Станаха ясни плановете от „ Малки цивилен начинания “, които ще получат финансиране от община Враца, научи организация BulNews.
По традиция всяка година локалната администрация залага в бюджета си сума, която да отпусне на жители да разкрасят града и обитаемоте места от общината. По този метод общинският съвет предизвиква гражданското общество да предлага и осъществя начинания, ориентирани към възстановяване изискванията на живот.
Тази година отделената сума е 60 000 лв., които са разпределени сред 15 оферти. Шест от утвърдените планове са на територията на град Враца, а останалите са в селата от общината. Преобладават предложенията за създаване на кътове за отдих, както и спортни площадки.
Най-голямата отделена сума е 5000 лв., което е и максимумът за един план. Средствата са за създаване на футболно игрище в село Баница. А един блок във врачанския жилищен комплекс „ Дъбника “ ще бъде разкрасен от две страни, защото жителите на два от входовете са получили зелена светлина за плановете си за облагородяване.
Вижте всички утвърдени планове в галерията по-долу.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР