Станаха ясни имената на призьорите в традиционните награди Личност в

...
Станаха ясни имената на призьорите в традиционните награди Личност в
Коментари Харесай

Светлин Наков - Личност в Новините 2019, Кристалина Георгиева със специално отличие за изключителни постижения


Станаха ясни имената на призьорите в обичайните награди „ Личност в Новините “ за 2019 година Победителите бяха определени от екипа на NoviniteGroup след интензивно и деликатно изследване на най-реализираните и значими персони, попаднали в новинарския поток през 2019-та година, съдействали за позитивния имидж на България по света.

Освен премията „ Личност в Новините 2019 “, трима одобрени българи ще бъдат наградени като: „ Почетни посланици на Новините “. Тази година ще бъде връчена и Специална премия – за изключителни световни достижения.

Ето и имената на призьорите:

Специална премия на Novinite за Изключителни световни достижения

Кристалина Георгиева, ръководещ шеф на МВФ – за историческото достижение - българин да бъде определен за ръководещ шеф на Международния валутен фонд, както и за престижа, които носи за България.



Преди да поеме влиятелния пост в Международния валутен фонд, Кристалина Георгиева бе изпълнителен шеф на Световната банка - от януари 2017 година до септември 2019 година В рамките на този интервал за три месеца тя бе и краткотрайно изпълняващ длъжността ръководител на Групата на Световната банка. Преди това Георгиева работи интензивно за Европейския съюз.

През 2010 година тя бе определена за български еврокомисар в Комисията „ Барозу 2 “ с сектор интернационалното съдействие, филантропичната помощ и реакцията при рецесии, като би трябвало да се означи, че тя пое поста съвсем незабавно след опустошителното земетресение в Хаити. Още същата година печели оценката „ Еврокомисар на годината “, а също и за „ Европеец на годината “. Участва и в идната Европейска комисия с ръководител Жан-Клод Юнкер, като с изключение на за еврокомисар, отговарящ за бюджета и човешките запаси, е определена и за заместник-председател на Комисията. Прекъсва еврокомисарството си през 2016 година

Преди да се причисли към Европейската комисия, госпожа Георгиева е работила 17 години в Световната банка, като кулминационната точка е назначена за вицепрезидент и корпоративен секретар през 2008 година В тази си роля тя е била и медиатор сред висшето управление на Групата на Световната банка, Съвет на шефовете и неговите страни-акционери.

Личност в Новините за 2019-та година

Светлин Наков , съосновател и въодушевяващ управител на SoftUni - за новаторския си метод към актуалното софтуерно обучение.



Светлин Наков има 20+ години техническа подготовка като софтуерен инженер, обучител и бизнесмен. Той е водещ създател на 15 книги за компютърно програмиране и десетки механически и научни изявления. В SoftUni, най-големият снабдител на софтуерно обучение в България, той въодушевява и образова хиляди младежи в създаването на програмен продукт и цифрови умения и им дава специалност и работа.

Почетни посланици на Новините за 2019-та година “

Почетен дипломат на Новините 2019 в Категория „ Култура “

Димитър Маринов - артист, приет за страхотната си роля във кино лентата „ Зелена книга “, получил „ Оскар “ за най-хубав филм



Избран е за почетен дипломат на Новините за дейностите си, популяризиращи българската просвета в чужбина.

Димитър Маринов стана първият български артист, стъпил на аления килим на 91-ата премия на Американската кино академия като главен член на актьорския състав с основна поддържаща роля. Филмът завоюва също и 3 награди - „ Златен глобус “, Холивудска кино премия и Награда „ Избор на критици “. Свирейки на цигулката си в редица заведения за хранене, през 1996 година той съумява да стане притежател на магазин и ресторант.

Маринов стартира актьорската си кариера в Съединени американски щати на сцената на Театъра на репертоарите в Сан Диего (The San Diego Repertory Theatre) през 1999 година По-късно следва фантазията си да преподава на деца и да оказва помощ за развиването им. В биографията си има 3-годишно бизнес начинание в Коста Рика, което приключва през 2009 година и Маринов още веднъж се завръща в Съединени американски щати, с цел да разшири актьорската си кариера в реклами, телевизионни филми и киноленти.

Маринов прави дебюта си на огромния екран във кино лентата на Bandito Brothers Мъже от стомана (Act ot Valor). В Холивуд българският артист остави съществени следи, партнирайки си с Джеф Бриджис, Селена Гомес, Кийфър Съдърланд, София Вергара, Матю Пери, Уилям Шатнер и доста други. Но, най-малко към този момент, огромният му удар е ролята му в „ Зелена книга “.

През 2019 година Маринов бе определен за специфичен посетител артист за S.W.A.T. и си партнира в поддържаща роля с Дензъл Уошингтън.

Почетен дипломат на Новините 2019 в Категория „ Спорт “

Ивет Лалова – лекоатлет



Избрана е за почетен дипломат на Новините поради изключителните достижения на 100 и 200 м. спринт, както и поради поддържането на високи резултати във всички международни ранглисти и разпространение на българския спорт в международен мащаб. Тя приключва четвърта на 100 метра и пета на 200 метра на Летните олимпийски игри през 2004 година През юни 2012 година печели златото на Европейското състезание по лека атлетика на 100 метра. През юли 2016 година Лалова печели два сребърни медала на Европейското състезание по лека атлетика - на 100 и на 200 метра. Участвала е общо в четири Олимпиади. Наскоро Ивет приключи 7-ма във финала на 200 метра на Световното състезание в Доха, извършено през предишното лято.

Почетен дипломат на Новините в Категория „ Бизнес “

Цветелина Николова - бизнесмен, ръководещ шеф на Катаржина Естейт



Избрана е за почетен дипломат на Новините за дейната си работа за разпространение на българската винена просвета по света и за реализиране на извънредно високи стандарти за качество в актуалния мениджмънт.

Тя управлява също Belizza Wineries и Platinum Brands - дистрибутор на вино и високоалкохолни питиета.

Цветелина е най-младият българин с диплом за „ Магистър на науките по Винен мениджмънт “ от извънредно влиятелния OIV (Международна организация по лозарство и винарство). Паралелно има и диплом за „ Мениджмънт в бранша на винопроизводство и лозарство “ от университета СупАгро (Монпелие, Франция).

Вдъхновена от международния опит и нещата, които е научила там, Цветелина посвещава креативната си сила на визията да сложи България на международната винена карта. Инициатор и създател е на разнообразни планове, свързани с известността на България като производител на качествени виновност, както у нас, по този начин и на интернационално равнище.

„ Виното е изкуство, музика, обич, страст, с която би трябвало да живеете в сърцето си и да разказвате историята му със пристрастеност. Така работят нещата “, признава Цветелина.

Любовта си към виното разказва и в книга. През 2018 година тя издава богато илюстрирана „ библия на българските виновност и обичаи “ - „ Вината на България “, която е отпечатана на български и на британски език.

По време на влиятелния конкурс „ Мистър и Мисис Икономика 2019 “, на Цветелина Николова бе връчена специфична премия за разпространение на българското вино.

Цветелина Николова е оповестена за „ Млад управител “ на 2012 година Тя е измежду десетте финалисти на влиятелния народен конкурс „ Мениджър на годината “ през 2015, 2016 и 2017 година

 

NoviniteGroup пожелават триумф на всички спечелили.

Официалната церемонията по връчването на премиите ще бъде оповестена скоро.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР