Станаха ясни двата най-любими на феновете мача на българския национален

...
Станаха ясни двата най-любими на феновете мача на българския национален
Коментари Харесай

Определиха двата любими мача на българските фенове

Станаха ясни двата най-любими на почитателите мача на българския народен тим по футбол. След онлайн гласоподаване в последните две седмици, последователите на "лъвовете " дефинираха двата най-паметни дуела в историята. Срещите, които стигнаха до финала на самобитната ранглиста, едва ли за изненада за някого - успеха над Франция на "Парк де Пренс " през 1993 година, която ни носи класиране за Световното състезание в Съединени американски щати година по-късно, както и популярният поврат против настоящия международен първенец Германия на четвъртфиналите на Мондиал 1994.

Анкетата, извършена от формалната Facebook страницата на националния тим, бе извършена под формата на елиминации, започващи от осминафиналите и с присъединяване на 16-те най-велики мача в историята на отбора. Напълно предстоящо огромните триумфи на Златното ни потомство от 90-те години преобладаваха в класацията, като в единия полуфинал успеха над Франция надви на триумфа над Гърция с 4:0 в Съединени американски щати, което и първата ни победа на Световно състезание, с безапелационните 91 % от гласовете. В другия полуфинал един против различен се изправиха две победи над Германия - тази от Мондиал '94 и обратът от 0:2 до 3:2 на Националния стадион "Васил Левски " в евроквалификация година по-късно. Резултатът още веднъж бе безапелационен - 85 на 15 %.

По този метод довечера ще бъде избран и най-великият мач в историята на националния ни отбор, като емблематичния гол в последната минута на Емил Костадинов, смълчал цяла Франция, ще премери сили с незабравимите голове на Христо Стоичков и Йордан Лечков, сложили на колене Германия на "Джайънтс Стейдиъм " в Ню Джърси.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР