Станаха ясни част от имената на кандидатите за кметове, издигнати

...
Станаха ясни част от имената на кандидатите за кметове, издигнати
Коментари Харесай

Вижте кои са кандидатите на ПП-ДБ и ГЕРБ за кметове на големите градове

Станаха ясни част от имената на претендентите за кметове , издигнати от „ Продължаваме Промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/ и от ГЕРБ за идния избор през октомври, предадоха от „ NOVA “.

Както е добре известно, кандидатурата им за градоначалник в София е Васил Терзиев . Във Велико Търново обединението залага на Йордан Терзийски. В Благоевград партията поддържа Методи Байкушев. Кандидатът за Пловдив е Ивайло Старибратов. Рена Стефанова е предлагането им за градоначалник на Русе, а Любен Иванов – на Видин. Номинацията на ПП-ДБ за Ловеч е Искрен Арабаджиев, а за Пазарджик – Петър Куленски.

Формацията поддържа самостоятелния Станислав Владимиров за кмет на Перник , който по-рано тази година напусна Българска социалистическа партия. В Благоевград ГЕРБ поддържа Илко Стоянов, който през 2021 година беше повдигнат от „ ИТН ” /ИТН/.

В Монтана от ГЕРБ сплотяват сили със Съюз на демократичните сили за сегашния кмет Златко Живков. В Кюстендил партията поддържа самостоятелния и настоящ градоначалник Петър Паунов. В Силистра ще бъде повдигнат депутатът и някогашен регионален шеф Ивелин Статев. В битката за локалния избор остават и актуалните кметове от ГЕРБ : Живко Тодоров – в Стара Загора, Даниел Панов във Велико Търново и Калин Каменов във Враца. За нов мандат отпред на Бургас партията застава още веднъж зад Димитър Николов.

Номинацията за Казанлък е на сегашната кметица Галина Стоянова , а в Хасково партията още веднъж поддържа Станислав Дечев. От партията към момента не са споделили кой ще е техният претендент за София.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР