Станаха известни наградените в IX Национален литературен конкурс за разказ

...
Станаха известни наградените в IX Национален литературен конкурс за разказ
Коментари Харесай

Станаха известни наградените в IX Национален литературен конкурс за разказ „Дядо Йоцо гледа”

Станаха известни наградените в IX Национален книжовен конкурс за роман “Дядо Йоцо гледа” на тематика: “Любовта към България и нейните красоти”. Той беше разгласен при започване на тази година от Община Мездра, Съюза на българските писатели (СБП) и Туристически комплекс „ Дядо Йоцо гледа”.
Поради неналичието на блестящо, запаметяващо се белетристично произведение, за четвърти път (след 2009, 2012 и 2016 г.) първа премия не се присъжда.
За сметка на това бяха избрани две втори награди (по 600 лева.) - на Николина Серафимова от Пловдив за описа „ Кътче Родина “ и на Валя Василева от София за описа „ Търгът “.
С трета премия (400 лева.) беше отличена Дарина Цветкова от село Зверино, община Мездра, за описа „ Нишка живот “.
Ще бъдат връчени и две поощрения (по 200 лева.) - на Калоян Захариев за описа „ Да видиш със сърцето си “ и на Деница Димитрова за описа „ По пътеката на дъхавия люляк “, и двамата от София.
В тазгодишното, девето издание на състезанието, който е неизвестен, взеха присъединяване 58 създатели с разкази, тематично свързани с обичта към България и поклонението пред нейните хубости.
Белетристичните творби оценени жури с ръководител Трендафил Василев, стихотворец, публицист и издател, и членове - акад. Благовеста Касабова, книжовен критик, и Цветко Стеев, стихотворец и прозаик, и тримата членове на Съюз на българските писатели.
Награждаването на призьорите ще стане на 27 юни 2020 година (събота) от 12 часа в Туристически комплекс „ Дядо Йоцо гледа “ край с. Очиндол, община Мездра, когато се навършват 170 години от рождението на „ Патриарха на българската литература “ Иван Вазов (1850-1921 г.).
В досегашните издания на състезанието са взели присъединяване 749 създатели с 823 описа. Наградените създатели са 45, а общият награден фонд от 2009 година до 2020 година (включително)* е 19 800 лева
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР