Станаха известни 12 отбора, които продължват във втората групова фаза

...
Станаха известни 12 отбора, които продължват във втората групова фаза
Коментари Харесай

Завършиха срещите от първата фаза на хандбалния Мондиал

Станаха известни 12 тима, които продължват във втората групова фаза на международното състезание по хандбал, което се организира в Дания и Германия.
 Испания, Хърватия, Унгария и Швеция се класираха за втората фаза на Световното по хандбал
Испания, Хърватия, Унгария и Швеция се класираха за втората фаза на Световното по хандбал

Македония и Исландия в директен дуел ще излъчат третия в група " B "

Последните отбори, които се класираха напред са Бразилия, Исландия, Тунис и Египет, които завоюваха вчерашните си дуели.

Бразилия се наложи над сборния тим на Корея с 35-26. Мачът беше доста зрелищен, тъй като спечелилите си осигуриха ранен задатък и двата отбора играха доста отпуснато. В двата мача без значение от група " А " в Берлин Германия победи Сърбия с 31-23, а Франция се наложи над Русия с 23-22. Руснаците намаха късмет да продължат, тъй като имаха загуба в директния мач с Бразилия.

В група " B " Исландия завоюва директния мач с Македония с 24-22. Нашите югозападни съседи водеха с дребна разлика през по-голямата част от дуела, само че не удържаха в последните минути на физиката на " викингите ". Хърватия победи Испания с 23-19 и завоюва първото място, а Бахрейн обърна Япония в последните секунди с 23-22.

В група " C " олимпийският първенец Дания победи съседите от Норвегия с 33-30 и оглави класирането. Тунис се наложи над Австрия с 32-27 и зае третот място, даващо място в идната фаза.

Египет победи Ангола с 33-28 и отстрани интернационалния тим на Катар. Хандбалистите от Залива победиха Аржентина с 26-25, само че заплатиха цената за загубата от Ангола в първия кръг. Швеция се наложи над Унгария с 33-30 продължава напред.

Срещите от втората фаза стартират в събота. Отборите са разграничени в 2 групи от по 6 тима, като резултати от срещите сред тях до в този момент се зачитат.

Група " I ": Хърватия 4 точки, Франция и Германия 3 точки, Испания 2 точки, Бразилия и Исландия 0 точки.

Група " II ": Дания и Швеция 4 точки, Норвегия 2 точки, Унгария и Египет 1 точка, Тунис 0 точки.

Първите 2 тима от всяка група ще се класират за полуфиналите. Следващите два отбора ще играят срещи за систематизиране на местата от пето до осмо, имащи значение за олимпийските квалификации.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР