Стана ясно за какво най-вероятно ще си говорят президентите на

...
Стана ясно за какво най-вероятно ще си говорят президентите на
Коментари Харесай

Ето за какво ще си говорят Тръмп и Путин в Хамбург

Стана ясно защо най-вероятно ще си приказват президентите на Съединени американски щати и на Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин на дълго чаканата им първа среща онлайн. Първоначално тематиките бяха посочени от CNN, като малкия екран цитираше собствен почитан източник. По-късно се появи и формален коментар на Кремъл, който като цяло удостовери информацията на американската медия.

По време на срещата на Г-20, която ще се организира в Хамбург в петък и събота Путин и Тръмп ще обсъдят битката с интернационалния тероризъм, както и обстановките в Сирия и в Източна Украйна, стана ясно от думите на помощника на съветския президент Юрий Ушаков. " Чух, че американците, в случай че това е правилно и подхожда на действителността, желаят да издигнат тематиката за Сирия и Украйна. Струва ми се изцяло разумно тези две тематики в действителност да бъдат разисквани. Но ние считаме, че като цяло и казусът с интернационалния тероризъм също би трябвало да бъде разискван преди всичко сред двамата водачи на тези водещи страни, защото без съдействие сред Русия и Съединени американски щати надали той ще може да бъде решен ", сподели Ушаков, представен от РИА " Новости ".

Според него има и още доста тематики, които Москва е подготвена да бъдат повдигнати. Сред тях са районни проблеми, контролът над разпространяването на оръжия, както и стратегическата сигурност. По думите на Ушаков Русия и Съединени американски щати, като най-големите нуклеарни страни, носят изключително огромна отговорност във връзка с международната сигурност. Той акцентира също и че връзките сред двете страни би трябвало да бъдат изведени от обстановката, в която се намират сега. " Мисля, че това е значимо в идентична степен и за нас, и за американците ", сподели още Ушаков. Той означи, че програмата на Путин за срещата на Г-20 е извънредно наситена, само че Москва и Вашингтон дружно ще намерят опция за персонална среща сред двамата президенти.

По-рано CNN заяви, че Тръмп има намерение да разиска с Путин обстановката в Сирия и съответно военната поддръжка, която Русия оказва на Башар Асад. Също по този начин президентът на Съединени американски щати възнамерявал да повдигне въпроса за дейностите на Москва в Украйна. В същото време обаче източникът на медията твърди, че американският президент не счита да повдига пред Путин въпроси към абсурда с възможна съветска интервенция в президентските избори в Съединени американски щати.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР