Стана ясно кой е витаминът на безсмъртието… Изследвания от цял

...
Стана ясно кой е витаминът на безсмъртието… Изследвания от цял
Коментари Харесай

Оказа се, че това е витаминът, който не предпазва от смъртта. Затова го започнете още от днес

Стана ясно кой е витаминът на безсмъртието… Изследвания от целия свят и учени от всевъзможни рангове епохи наред се занимават с един и същи въпрос, а точно с това дали има вещество, което може да ни направи безсмъртни. Дали безсмъртието е допустимо на този стадий от човешкото развиване, мъчно можем да кажем, само че пък едно към този момент е несъмнено. Стана ясно кой е витаминът, който пази човешкия организъм от гибелта, а тялото – от това да прекъсне всички свои вътрешни живителни функционалности. Става въпрос за витамин D. Както знаете, витамин D е обвързван най-много с директната слънчева светлина, която тялото ни усвоява. В същото време, не е правилно, че той липсва в храната, която консумираме. Например, витамин D намираме в по-мазните риби от вида на сьомгата, в някои зърнени култури, изключително в случай че са поднесени под формата на каша, само че също по този начин и в жълтъка на яйцата.

И въпреки всичко, витамин D мъчно се набира посредством храните, а когато няма слънце, т.е. през зимата, на нас не ни остава нищо друго, с изключение на да го одобряваме под формата на спомагателна хранителна добавка. Обяснението, че витамин D е този, който ни пази от гибелта, съществено се поддържа и от наблюденията, че неговата липса незабавно се вижда. Започват проблеми с костната система и даже се образуват ракови кафези в организма.

И още една значима тематика: 11 съществени витамини и минерали, от които се нуждае вашето тяло
Всички знаем, че витамините и минералите са нужни за човешкото тяло. Какво обаче прави всеки един витамин? Кои храни съдържат най-вече от тези потребни субстанции?
Витамин А
Полезен за: по-здрави очи, повсеместен напредък и развиване (включително здрави зъби и кожа).
Естествен източник: моркови и други оранжеви храни, в това число сладки картофи и пъпеша. Всички те са получили характерния си цвят с помощта на пигмента каротин.

Витамин B

Полезен за: повече сила, по-добра функционалност на имунната система и по-добро попиване на желязото.

Естествен източник: тези основни хранителни субстанции могат да бъдат открити в житото, картофите, бананите, лютите чушки, бобовите артикули, лещата и маята (особено в случай че са необработени).

Витамин C

Полезен за: укрепване на кръвоносните съдове, както и за еластичността на кожата. Освен това има антиоксидантна функционалност и спомага за абсорбирането на желязото.

Естествен източник: портокалите. Но те надалеч не са единственият. Може да го срещнете още в кивито, грейпфрута, гуавата, алените и зелени чушлета, ягодите, брюкселското зеле и пъпеша.

Витамин D

Полезен за: здрави и мощни кости.

Естествен източник: няколко минути под Слънцето подтиква производството на този витамин. Можете да си го набавите и от яйцата, рибата и гъбите.

Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е средства от националната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР