Стана ясно колко ще струват разрешителните за паркиране в Синя

...
Стана ясно колко ще струват разрешителните за паркиране в Синя
Коментари Харесай

Ето колко ще струват разрешителните за паркиране на живущи и юридически лица в „Синя зона“ във Варна

Стана ясно какъв брой ще костват разрешителните за паркиране в „ Синя зона “ във Варна на живущите в региона и юридически лица.

Всяко домакинство в „ Синя зона “ има право да паркира два автомобила против 5 лв. на месец и 55 лв. на година. Условието е техният притежател да има непрекъснат адрес в зоната и колата да е записана на физическо лице.

От общината не подсигуряват непокътнати паркоместа, разкри Младен Иванов. „ Който желае да има такова, да си купи гараж “, посочи той.

Разрешителните за юридически лица са 150 лв. месечно за един автомобил на компания с съответно парко място и 250 лв. месечно без непокътнато място.

„ За съпоставяне цените на тези услуги в София с двойни “, сподели Иванов. Директорът на Общинско дружество „ Общински паркинги и Синя Зона “ разкри, че на този стадий още не одобряват документи за разрешителни, само че скоро такива ще могат да бъдат подавани на уеб страницата: varnaparking.bg.

Кметът Иван Портних пък изрази удовлетворение, че „ Синя зона “ ще е лесна, комфортна и практична за всеки съгласно потребителските благоприятни условия, защото ще може да си резервира паркомясто без спомагателни разноски.

„ Досега безразборното паркиране превръщаше централата зона във Варна в непроходима за майки с колички и пешеходци. Това е значим и изострен проблем, само че откакто генерираме доходи от „ Синя Зона “, всеки един лев ще бъде реинвестиран за ремонт на тротоари, инфраструктура и основаване на положителни условия за пешеходци, велосипедисти и майки с колички “, съобщи Портних.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР