Стана ясно колко ще струва евентуална забрана на европейските телекоми

...
Стана ясно колко ще струва евентуална забрана на европейските телекоми
Коментари Харесай

Ще струва десетки милиарди на ЕС, ако последва САЩ в забраната срещу Huawei и ZTE

Стана ясно какъв брой ще коства възможна възбрана на европейските телекоми да купуват съоръжение от китайски компании. Това ще добави към 55 милиарда евро към цената на 5G мрежите. Ще докара и до закъснение с 18 месеца. Информацията е на Ройтерс, откакто са видели нов разбор на промишлеността.

Съединени американски щати добави Huawei Technologies в своя черен лист за търговия. Това принуди доста световни компании да спрат бизнеса си с най-големия производител на телеком съоръжение.
Щатите притискат Европейски Съюз да предприеме сходни ограничения
От Вашингтон се сипят обвинявания, че оборудването на Huawei може да се употребява за шпионаж в интерес на Пекин. Китайският производител отхвърля изрично това да е по този начин.

Този ход на Тръмп идва сега, в който мобилни оператори по целия свят се приготвят за идването на новото потомство мобилна съгласуваност – 5G. То дава обещание ултра бърз мобилен интернет за клиентите на фирмите, които могат да си разрешат тежката инвестиция.

Гореспоменатата оценка е дело на телекомуникационното обединяване GSMA, в което вземат участие 750 мобилни оператори. Пълна възбрана за бизнес с китайските представители ще е огромен проблем за Европа. Mестните оператори имат дълбоки връзки с китайската промишленост. Назованата сума ще оскъпи цената при възбрана за търговия с Huawei и ZTE съответно.

“Близо половината от спомагателната цена ще е поради обстоятелството, че европейските оператори ще получат по-високи предложения поради забележителната загуба на конкуренция в бранша. “, гласи отчетът.

В допълнение на това, те ще би трябвало да подменят и сегашната си инфраструктура, която към този момент няма да е съвместима, преди да продължат с обновлението към 5G.

Двете китайски компании имат общо над 40% пазарен дял в Европа. Изчисленото закъснение на налагането на новия стандарт с 18 месеца ще се отрази непосредствено на доста области – самоуправляващи се коли, логистика, здравни услуги и други.

„ Ще се отвори огромна пропаст сред Съединени американски щати и Европейски Съюз, що се отнася до проникването на 5G – над 15% до 2025 година “, не престават терзанията.

Забавянето ще пристигна поради доставките от другите огромни играчи – Ericsson, Nokia и Samsung, които ще получат голям растеж в търсенето за къс интервал от време. Самото прекачване на телекомите от една марка мрежова техника към друга такава е проблем. То в допълнение ще способства за по-голяма дълготрайност на процеса.

Не е инцидентно, че Путин разгласи протичащото се в последно време за първата цифрова международна война. Проблемът е, че към този момент не можем да приказваме просто за протекционизъм. Покрай 5G се намесиха доста разнообразни страни и организации. Това несъмнено не е просто бизнес, а политика.
Предстоят ни забавни времена. Първото забавно събитие във връзка с дейностите на Европа ще е чуването на Huawei във Англия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР