Стана ясно кои 16 отбора ще играят в първа дивизия

...
Стана ясно кои 16 отбора ще играят в първа дивизия
Коментари Харесай

Официално: България ще бъде част от „Нова волейболна лига“ през 2018 г.

Стана ясно кои 16 тима ще играят в първа дивизия на „ Нова волейболна лига “ (новото название на досегашната „ Световна лига “) през идната година. Мъжкият народен отбор също е измежду елита на най-комерсиалната волейболна конкуренция на планетата.

Ядрото на новия формат е формирано от 12 страни. Това са Бразилия, Италия, Съединени американски щати, Китай, Сърбия, Франция, Аржентина, Иран, Полша, Германия, Япония и Русия.

В идващите 7 години (от 2018 до 2024 г.) тези тимове няма да могат да изпаднат от първа дивизия, без значение от мястото, което заемат в крайното класиране. България дружно с Австралия, Канада и Корея е измежду така наречен „ Претенденти “, като присъединяване им в най-горното равнище на шампионата се дефинира напълно от позицията им във финалното нареждане след всеки сезон. Променя се и името на конкуренцията. Тя към този момент няма да се споделя „ Световна лига “, а „ Нова волейболна лига “. Турнирите от първата седмица на „ Нова волейболна лига “ ще се проведат от 25 до 27 май.

Всеки тим ще играе против всички останали 15 отбора в 5 поредни седмици. В първата седмица от 25 до 27 май България ще играе против Китай, Аржентина и Съединени американски щати. Домакинът на този шампионат следва да бъде избран, а редом с него в други три точки на света ще се състоят още три съревнования.

Във втората седмица от 1-и до 3-и юни България ще играе с Австралия, Русия и Сърбия. В третата седмица от 8 до 10 юни „ лъвовете “ ще се изправят против Италия, Япония и Полша. В четвъртата от 15 до 17 юни родните национали излизат против Франция, Канада и Бразилия. В последната пета седмица от груповата фаза на шампионата България ще играе с Германия, Корея и Иран.

Финалите ще се състоят от 4 до 8 юли. За тях ще се класират първите 5 отбора в крайното класиране плюс домакина на заключителната фаза.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР