Стана ясно какво чака вчера цял ден най-големият товарен самолет

...
Стана ясно какво чака вчера цял ден най-големият товарен самолет
Коментари Харесай

Наглата разходка до Киев: 6 тира с РПГ и 4 ракетни установки заминаха за Украйна вчера

Стана ясно какво чака през вчерашния ден през целия ден най-големият товарен аероплан на Украйна на софийското летище. Информацията бързо плъзна из медийното пространство, съпроводена със снимков материал.



Колкото и да отхвърлят министър председателят Кирил Петков и министърката на стопанската система Корнелия Нинова, че държавното управление не изпраща оръжие в Украйна, медията ни документира последната пратка.

Товарът включва 6 тира с РПГ и 4 ракетни установки вид „ Катюша “. По информация на BIG5, те са събирани от всички военни поделения в цялата страна. Шофьорите на „ Громан България “, наета да извърши транспорта, са получили инструкции да чакат до момента в който стане 02 часа през нощта, с цел да не се притегля внимание.



Товаренето е станало сред 03 и 04 ч., след което тежкотоварният АН-124 незабавно е изхвърчал. АН-124 е на украинската държавна компания за превоз на свръхтежки товари или военна техника.

Самолетът кацна у нас в неделя и до нощес продължаваше да стои на столичното летище. Товарният аероплан идва от полския град Жешов, покрай украинската граница.



Анализът демонстрира, че от 21 април насам, въпросният АН-124 е направил най-малко шест полета. Логичното пояснение е удостоверение на тези информации, които постъпват от разнообразни източници, че България въпреки всичко зад кулисите от най-малко седмица-две прави доставки на оръжие.

По материала работи Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР