Стана ясно, че гласуването на четвъртия вот на недоверие на

...
Стана ясно, че гласуването на четвъртия вот на недоверие на
Коментари Харесай

Приключиха дебатите по вота на недоверие

Стана ясно, че гласуването на четвъртия избор на съмнение на Българска социалистическа партия против третия кабинет на Борисов ще се организира на 29 януари. Вотът е поради водната рецесия в Перник и изобилието на вносен отпадък в България.
Единствено от Движение за права и свободи са оповестили публично, че ще гласоподават „ за “ вота на Българска социалистическа партия. Двете партии имат общо 104 народни представители, а с цел да мине вотът на съмнение би трябвало да бъдат събрани 121 гласа.
От партията на Веселин Марешки „ Воля “ не споделят ясно по какъв начин ще гласоподават. “Независимите ” депутати от “Атака ”, които са 6, оповестиха, че ще дефинират „ своето отношение към вота на съмнение при неговото гласоподаване “, само че е малко евентуално да го поддържат.

Дебатите на които Бойко Борисов не присъстваше бяха стартирани от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. " Правителството на Борисов към този момент е риск за България. Досега беше нездравословно, в този момент е риск за България. Оставането на му на власт подсигурява нови рецесии. Всяка смяна към по-добро минава първо през неговата оставка ", сподели тя.
След Нинова от името на ГЕРБ на трибуната излезе Георги Марков. Българска социалистическа партия желаят гуляй по време на чума и ние няма да го допуснем, сподели той. Традиционно Марков стартира изявлението си със мемоари от Великото Народно заседание и загатна министър председателят на Унгария Виктор Орбан. Марков счита, че вместо да вършат избор на съмнение от Българска социалистическа партия трябвало да кажат: “Ние разгласяваме война на бедствието, а не на държавното управление ”. „ Накрая да си дойдем на думата, за която вие желаете. Служебно държавно управление, това оферирате. Това е върхът на национална безнаказаност. Да чака Перник служебни министри да си сменят секретарките, по-късно пиарките, да си намерят кабинетите, да си сложат портретите, да се срещнат за какво е рецесията, а по-късно да я вземат решение. Това е гуляй по време на чума и ние няма да го допуснем. Искате да оставите България без парламент. Да няма, в случай че се наложи кой да промени бюджета. Да няма кой да пипне закона за водите. Искате президента да взема решение водната рецесия, който горкия, по тази причина не е отговорен “, видя сюжет за прелом Марков. Той похвали кмета на Перник Станислав Владимиров, който го трогнал тъй като изказал признателност на държавното управление. “За пръв път от 30 години в българския политически живот се сътвори събитие - тандем. Дуте, сиамски близнаци. Премиерът на  България, управлявал най-дълго България и един млад кмет в Перник. Стига съм хвалил единствено младите герберки, има и млади надарени социалисти. Мен ме трогна това момче ", сподели Маркови предсказа, че Българска социалистическа партия ще загуби идващите избори.
Движение за права и свободи: Провалът на ГЕРБ в цялостната политика е реалност
„ Провалът на държавното управление на ГЕРБ в региона на околната среда и водите, а и в цялостната политика, е реалност. Това а закономерният резултат от 10-годишно неспособно ръководство. Днес ГЕРБ гневно пази тезата, че в региона на околната среда и водите са реализирани такива огромни триумфи, че единствено опозицията не може да ги види и оцени “, сподели водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.
Според него правилни на инстинкта си за самозапазване ГЕРБ са направили лични промени, с цел да се опитат да потушат напрежението и по този начин считат да продължат. “Не единствено няма да се решат проблемите, в противен случай, ще се задълбочават. Както и да го погледнете госпожи и господа от ГЕРБ – това е ситуацията. Нещата се утежняват и не се усъвършенстват. Държавата е в колапс. Многократно сме го заявявали и сме посочвали аргументите. Налице са доказателства за тежка непросветеност, несистемно мислене и политическо късогледство. Неспособността на ръководещите да се поучават от грешките, е удостоверение за незнание. Колкото и пъти да се повтаря една неточност, тя не води до качествена смяна в управническия модел “, съобщи още Карадайъ, представен от Офнюз.
Според ГЕРБ статистика лъже
В ГЕРБ не харесаха данните, които от Българска социалистическа партия извадиха по време на дебата за водите. Депутатът Младен Шишков сподели, че Българска социалистическа партия дават „ необятна писта “ на подправени вести. „ Започвам може би с най-тежката неистина, възпроизвеждана последните няколко седмици от опозицията. Над 500 хиляди българи или половин милион, с цел да звучи по-значително, са на воден режим. Категорична неистина. По данни от ВиК операторите към 30 декември 2019 година са, че хората, които живеят с места с нарушено водоподаване са 116 хиляди 951 “, сподели той и добави – не било правилно, че загубите на вода са нарастнали до 61 %.
Манол Генов (БСП) му отговори, че „ подправените вести “ са публични данни и са взети от Националния статистически институт, от разбора на КЕВР за ВиК бранша.
Петя Аврамова видя опасност за поста си
„ Българска социалистическа партия цели от Министерския съвет да си отиде още един министър и по тази причина са решили, че би трябвало да си изберат отговорен “, сподели министърът на районното развиване Петя Аврамова, която резервира поста си след ареста на Нено Димов. Министерство на регионалното развитие има 51% от ВиК Перник. Георги Свиленски и отговори, че с излизането на Аврамова на трибуната, „ българските жители са видели виновния човек за рецесията в Перник “.
„ Не желаеме оставката на Петя Аврамова, а на целия кабинет “, добави Свиленски.
Министърът на стопанската система Емил Караниколов разгласи, че „ сега се ремонтират 7 язовира, 58 са в развой на възлагане на подобен “, а общият брой на язовирите бил 182, като доказателство за грижите на държавното управление за язовирите.
„ Ако това ръководство не съумя да трансформира България във значим стратегически хъб за други браншове, то най-малко успяхте да превърнете България в хъб за италиански отпадък “, направи добър каламбур младият социалист Явор Божанков.
Изказването на Тома Биков (ГЕРБ) беше в тенденция, че Българска социалистическа партия желаят да се докопат властта, само че даже и това да стане нямат да могат да намерят съдружни сътрудници и не са подготвени да ръководят.
По лошотията нямаме равни. Мразете ме мен, не мразете хора, които нямат отношение “, сподели новият министърът на екологията Емил Димитров. „ Министерство на околната среда и водите имам информация, в която са изброени всичките язовири и равнища. Това, което съм направил е свикал съм на 30 януари съвещанието на Висшия съвещателен съвет по водите “, разгласи министърът на околната среда. „ По отношение на отпадъците – имаме супер европейско законодателство и супер побългаряване при заобикалянето му “, разяснява още Димитров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР