Стана ясна програмата на четвъртото издание на фестивала Нощ на

...
Стана ясна програмата на четвъртото издание на фестивала Нощ на
Коментари Харесай

Удължено работно време, вход свободен и много събития в Нощ на музеите и галериите във Варна

Стана ясна програмата на четвъртото издание на фестивала Нощ на музеите и галериите, научи Moreto.net.

Очакват ни над 50 разнородни събития - изложения в музеи и галерии, които ще работят с вход свободен и с удължено работно време, представяния на книги, демонстрации, концерти, кино прожекции и разнообразни събития, свързани с историята на Варна. В рамките на 2 дни над 60 местоположения ще посрещнат варненци с атрактивна стратегия.

Всички варненски музеи ще се включат на 18 май – събота, с друго работно време и вход свободен за визити. Очаква ни забавна стратегия в Музея за нова история на Варна, Музея на Възраждането, Военноморския музей и Парк- музей „ Владислав Варненчик ”. През деня в събота за посещаване с вход свободен ще бъдат отворени Археологическият музей и Римските терми. Фестивален рейс ще свързва Парк-музей на бойната дружба – 1444 г „ Владислав Варненчик ” с Военноморския музей.

Атракционите отвън Варна са Побити камъни, Аладжа манастир, Музей на стъклото в Белослав, които също ще работят гратис денем на 18 май. За следващ път в Нощта ще се включи и етнографски комплекс „ Роден край ” в с.Тополи. Аквариумът също ще работи до късно в събота на 18 май. НАОП ”Николай Коперник ” ще показа детска стратегия, както и наблюдаване на Слънцето.

През първия ден на фестивала ще бъдат открити над 10 изложения в разнообразни галерии. Алтернативни пространства като Contemporary space, ХАЛЕ 3, Арт " На Тъмно " зона ще показват по-неконвенционални изложения. Изложба на бижута, на грамофонни плочи, свързани с Варна, разнообразни работилници ни чакат още на 17 и 18 май.

Ще можем да гледаме онлайн демонстрации на тъкане на котленски килими, на канатица, ще бъдат показани музикални демонстрации и концерти, кино прожекции на детски анимационни филмчета и даже най-малките деца - от ДГ №30 „ Синчец “, ще се включат в Нощта на музеите и галериите със своята галерия „ Мои буквички вълшебни “. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР