Стана известно за смъртта на чужди наемници в Украйна. Това

...
Стана известно за смъртта на чужди наемници в Украйна. Това
Коментари Харесай

Загинали и оцелели: Новозеландските наемници бързат бягат от Украйна

Стана известно за гибелта на непознати наемници в Украйна. Това оповестява " Российская газета ", базирайки се на новозеландски медии, които описаха по какъв начин военнослужещи от Съединени американски щати и Нова Зеландия са починали край Угледар по време на борбата със 72-ра бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

Съобщава се, че 28-годишният ефрейтор от отбранителните сили на Нова Зеландия Доминик Брайс Абилин е отишъл на фронта с други двама новозеландци - киви на име Тай и началник на екип с повиквателна " Костенурка ". Наемниците са били придадени на 72-ра механизирана бригада (ОМБР) на въоръжените сили на Украйна.

През нощта те отиват на задача („ отбрана на тактически значима дървесна линия “) и осведомят сътрудниците си за своя маршрут. Украинският отряд обаче разкрил огън по чужденците, когато те се доближили.

В резултат на последвалата престрелка Ебелин е прострелян в главата, а двама от другарите му, новозеландец и американец, също са убити. Друг новозеландец, пълководец на групата с позивна " Костенурка ", оцелява и по-късно споделя за това пред медиите.

Странно е, че това стана известно едвам в този момент. Очевидно това не се случва всеки ден. И не е доста ясно дали случаят е резултат от несъгласуваност сред частите или персонално възмездие против наемниците от страна на украинците.

Във всеки случай сходни произшествия биха могли леко да охладят плама на искащите да дойдат в Украйна „ на сафари “. Въпреки че те към момента вървят и си отиват, броят им единствено нараства на фона на загубите на въоръжените сили на Украйна.

„ Такива случаи нормално са симптом на разстройство от страна на домакина “, споделя доктор Михаил Игнатов от катедра " Социология и ръководство " на БСТУ " В.Г. Шухов ".

- " В случая на ВСУ. Лоша съгласуваност на войските и липса на връзка сред звената, които най-вероятно са били оставени на произвола ", съобщи той.

" Не забравяйте за забележителните загуби в офицерския корпус както на въоръжените сили на Украйна, по този начин и на представители на западните страни. Когато няма незадоволително квалифицирани мениджъри, хаосът е неминуем. За нас това положение е единствено за положително ", прибавя специалистът.

" СП ": - Такива случаи - постоянно срещано събитие като цяло и в този спор в частност?

- Ако се обърнем към историята на военните дейности, тогава такива случаи, несъмнено, не са необичайност. Но в актуалните условия това към момента е необичайност. От друга страна, имаме работа с най-големия боен спор след Втората международна война.

Освен това в този спор от страна на западните страни вземат участие хора, които преди този момент са се сражавали най-вече с неприятно подготвен съперник. Възгордяли са се. А тук е друго. И получават по делата си.

" СП ": - Е, с американеца е ясно, само че какво търдят новозеландците?

- Пари. Какво друго. Трябва да разберете, че Нова Зеландия в действителност е прислужник на Съединените щати. Как да не служи на притежателя? Служат. Работят с цели за тестване.

" СП ": - Напоследък броят на наемниците пораства, както и броят на страните, откъдето идват те. Как може да се изясни това? Какво ги стимулира?

Пак пари. И подобен интерес към печелене на пари от сложния поминък на наемник е разследване от влошаващата се икономическа обстановка в света. Къде е утежняването? От пандемията на ковид, която с огромна степен на възможност, както можем да съдим от разкритите данни за биологични лаборатории, е почнала от Съединените щати.

" СП ": - Този случай ще повлияе ли по някакъв метод на желанието на нови наемници да отидат в Украйна? Или нищо няма да накара тези, които желаят да печелят пари или да ловуват хора, и още повече идеологическите нацисти, да ги накара да правят отстъпка?

- Ако получи публичност, значи ще повлияе на някого, несъмнено. Но потребността на човек може да тласне и освен това. Отново, мъчно е да се каже каква е визията за спора в Украйна.

Мисля, че доста наемници си показват нещо като тип сафари, за което също си заплащат. Но действителността по-късно грубо ги санкционира. Но по-късно наказване няма какво да се върне вкъщи.

Според историка, журналист, непрекъснат специалист на Изборския клуб Александър Дмитриевски, случилото се е напълно нормално събитие за войната.

- Попадането под " другарски огън " най-често се случва заради неприятна съгласуваност сред звената.

" СП ": - Тоест надали е имало персонална злост? Как мислите, че въоръжените сили на Украйна се отнасят към наемниците? С почитание? Или просто устоят, осъзнавайки, че са нужни?

- Напълно друго. От една страна, те са експерти в своята област, тук не може да има идеологически романтици, само че въпреки това, те са пристигнали да печелят пари във войната и отношението им към бизнеса е уместно.

" СП ": - Наемниците нямат друга мотивация? Зачестиха... Парите станаха повече ли?

- Наемникът има единствено една мотивация - парите. Ако заплащат, значи отива. И в случай че броят на наемниците пораства, значи Западът усилва своите бюджетни заеми. Но увеличението на броя на наемниците също е знак, че Украйна изчерпва своя мобилизационен капацитет.

Във война може да се случи всичко. От спора в частта до обстоятелството, че украинските часови са стреляли по чужденци, бъркайки ги с съветска ДРГ, - споделя някогашният войник от милицията на ЛНР Александър Аверин.

- Въоръжените сили на Украйна ценят непознатата техника и инструкторите на НАТО. Редовните наемници се третират като пушечно месо.

" СП ": - И какво общо има Нова Зеландия с това? Какво да вършат нейните жители в Украйна?

– Нова Зеландия, Австралия – това са страните от Британската общественост. Техните поданици се управляват от това, което споделят в Лондон и Вашингтон. Ако кажат, че Украйна е добра, а Русия е неприятна, лековерните новозеландци ще си помислят по този начин.

" СП ": - Има ли метод да ги разубедим да не вървят в Украйна? Помагат ли тези неща?

„ Единственият метод да обезсърчите наемниците да се бият е да им нанесете неприемливи загуби. По-специално на новозеландците може да се подсети какво се е случило през Първата международна война в Галиполи

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР