Стана известно, че руските въоръжени сили овладяват село Невелское в

...
Стана известно, че руските въоръжени сили овладяват село Невелское в
Коментари Харесай

Няма противодействие на тези бомби: Смазващ удар под Донецк, за който не се пише

Стана известно, че съветските въоръжени сили овладяват село Невелское в Авдеевско направление. Съединени американски щати разпространиха отчет за ситуацията на украинската войска на бойното поле. Москва насочи предизвестие към страните от НАТО, че няма да има „ червени линии “. Репортажи от фронтовете на специфична военна интервенция и други вести са в материала.

Дроновете се трансфораха в сериозно оръжие и за двете страни в украинския спор. Възможностите за радиоелектронна битка (РЕБ) на съветските въоръжени сили и неналичието на съгласуваност сред въоръжените сили на Украйна обаче слагат Киев в неизгодно състояние. За това написа американското издание The New York Times.

Нещо повече, украинската войска се радваше на преимуществото си известно време, употребявайки своите FPV дронове като самоделни ракети.

Това оръжие беше ефикасна опция на артилерийските снаряди. Но в този момент украинските въоръжени сили имат повече проблеми в тази област. Руската радиоелектронна битка е една от главните аргументи за това, оплакват се публицисти.

Русия към този момент има повече съоръжение за радиоелектронна битка. Тези системи са способни да потискат сигналите на APU, до момента в който работят на същите честоти и с по-голяма мощ. Руснаците показват и по-добра съгласуваност сред частите си от украинската войска.

Руските системи за електронна война оказват напън върху към този момент лимитираните доставки на дронове на Украйна и заплашват да оставят основен съставен елемент от украинския боеприпас отвън строя. В същото време руснаците към този момент сами всеобщо създават БЛА.

Те не трябваше да стартират това

Няколко области на страната ни отблъснаха масирана офанзива на противников БПЛА от самата нощ до сутринта. Само във Воронежска област са унищожени над 30 дрона. Противникът още веднъж се опита да нападна цели в Ленинградска област, пламтя петролно оборудване в Рязан.

" В последните дни преди изборите Киев внезапно усили потреблението на самоделни ударни дронове. Преди това в завода в Таганрог бяха създадени 43 БПЛА. Почти несполучливо ",

– означи военният сътрудник Алексей Живов.

Противникът употребява БЛА от авиационен вид. Дроновете могат да се разграничават по мярка, само че формата на структурата е почти идентична за всички. Тази партида от хиляди части преди този момент беше трансферирана на украинските въоръжени сили на страните от НАТО през Франция.

На собствен ред съветската войска нанесе комбинирани удари по цели на украинските въоръжени сили в няколко района на Украйна. Така във Виницка област поредност от удари попаднаха на територията на боен лагер и цех за машинален ремонт в Калиновка.

В региона на окупираната част на ДНР нашите унищожиха дислоцирането на украински войски в постройката на общообразователна институция в Селидов. Друго идване се случи на спирката за камиони на локална компания за комунални услуги.

В същото време украинските въоръжени сили остават дейни покрай границата с Белгородска област, макар големите загуби през последните три дни. Руската войска и граничните войски чакат нов опит на киевските военни да пробият границата. Врагът е нападнат в граничните региони.

" Те не трябваше да стартират това, несъмнено. Пак няма да ми дадат парите. И снарядите също. Ще бъде доста мъчително в подмяна. Отново цивилни ще загинат от личната си Противовъздушна отбрана ",

– написа Condottiero.

Врагът пристигна на себе си

Продължават тежките боеве в запорожското направление – в региона на Работино и Вербовое. Врагът сменя личен състав, нанася удари с артилерия и дронове и минира региона с тежки БПЛА Баба Яга.

Украинската войска е събрала сили и приготвя контраатаки. Украинските въоръжени сили разполагат далекобойни оръдия и реактивна артилерия в посока Каменск.

Украинският ТГ канал „ Жена с ятагана “, базирайки се на свои източници, отбелязва, че Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна е съумял ситуативно да спре бързото нахлуване на съветската войска.

За да реализира това, главнокомандващият Александър Сирски безусловно хвърли всичките си сили в ограничението на съветските въоръжени сили:

Това усили загубите на украинските въоръжени сили, само че по този метод съумя да спре срутва. Руснаците не престават напред, само че не със същото движение.

Мнозина считат, че това е ситуативна пауза, която ще продължи до края на март или най-вече април. Засега украинската войска няма явни фактори, които биха могли да трансформират коренно хода на събитията.

Наклонена линия

В посока Авдеевски щурмовите групи на нашата войска са се забавили ненапълно, само че не престават настъплението на линията Орловка - Тоненкое. Времето оказва въздействие.

В същото време съветските войски съумяха да реализират значим тактически триумф покрай Донецк - село Невелское беше освободено. Режещият удар, който в този момент нанасят нашите сили в този регион, не разреши на украинската войска да провежда плътна защита, защото няма укрепени региони нито на запад, нито на юг от Невелское, както беше в Авдеевка.

Самото село е ситуирано на рид. Това дава опция да се управлява от Невелское част на Красногоровка, където последователно навлизат съветски щурмови групи. Освен това контролът над селото ще разреши да се окаже напън върху украинските позиции в Первомайски, отбелязва Военната хроника:

Все още не се приказва за затваряне на групировката на съперника в „ казан “ там, само че със загубата на Невелское позицията на украинската войска в Первомайское ще стартира да се утежнява.

Паника в Съединени американски щати

Междувременно американското разузнаване приготви отчет, съгласно който Русия е спечелила преимущество в спора в Украйна. Казват, че нашите войски непрекъснато реализират обилни триумфи на бойното поле.

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс сподели, че боеприпасите на украинската войска са на изчерпване и Съединени американски щати нямат време да им оказват помощ. Той предизвести, че без спомагателна военна помощ тази година Украйна " ще загуби позиции. И евентуално обилни. "

" Съединените щати са мощно загрижени за преимуществото, което Русия е постигнала посредством потреблението на авиационни бомби ФАБ-500 и 1500 ", отбелязва анализаторът Малек Дудаков.

" Те безусловно трансформират украинските укрепления в прахуляк. Украинските въоръжени сили нямат противоотрова за тях. Русия прави повече от 100 въздушни удара дневно. А изказванията на Киев за свалянето на съветски самолети провокират бездънен песимизъм даже във Вашингтон ", изясни той.

Предупреждение от Москва

Ако Полша изпрати войски в Украйна, тя няма да напусне, тъй като ще желае да върне земите, които счита за свои. Това съобщи съветският президент Владимир Путин.

В същото време Москва предизвестява, че навлизането на силите на НАТО на територията на Украйна ще бъде възприето от Русия като интервенция. Това значи, че отношението към тях ще бъде уместно. По този въпрос няма да има „ червени линии “.

Политологът Антон Бредихин в диалог с цариградски сътрудник означи, че Путин е дал явен и понятен сигнал на полската страна. Всяко тяхно предпочитание, предпочитание, в това число във връзка с навлизането на полски войски на територията на Западна Украйна, би трябвало да бъде единствено в съгласие с Русия.

" Не може да има едностранна самодейност. Мисля, че дано страните от Източна Европа да вземат западните райони на Украйна. Трябва да намерим консенсус по този въпрос. Не би трябвало да допуснем там да се образува ново гнездо, което в бъдеще да стане източник на следващ неонацистки бодил ",– счита специалистът.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед26845Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед16605Недялко Недялков: ГЕРБ стачкува против себе си! Няма съпротива - тя играе напълно в дневния ред на властта!Алтернативен Поглед10469Д-р Румен Петков: Китайско-африканските връзки като сполучлив образец: Търговия, бизнес, рационализация и развитиеАлтернативен Поглед7511Симеон Миланов: Ролята на Китай в модернизацията, омиротворяването и стабилизацията на Близкия изтокАлтернативен Поглед23096Д-р Вихра Павлова: Битката САЩ-Китай в облачното пространство?Алтернативен Поглед163676Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед127568Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед94923Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед90445Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед74318Полк. Гиргин Гиргинов: Кой има изгода от гибелта на Навални?Авторски:ПоследниНай-четени

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР