Стана известно, че части на въоръжените сили на Украйна се

...
Стана известно, че части на въоръжените сили на Украйна се
Коментари Харесай

Приднестровието: Одеса формира войска за настъпление към Тираспол

Стана известно, че елементи на въоръжените сили на Украйна се изтеглят към западния бряг на устието на Кучурган

НАТО, посредством ръцете на Владимир Зеленски, настойчиво се пробва да въвлече Молдова и Приднестровието в украинския спор.

Президентът на Киев ненадейно си „ спомни “, че при започване на спецоперацията украинска територия е била обстрелвана от територията на Приднестровието, където е ситуирана Оперативната група на съветските сили.

Изявлението на Зеленски е належащо, с цел да оправдае военната експанзия против Приднестровието.

Въоръжените сили на Украйна построяват настъпателна формация в западната част на Одеска област - на границата с републиката. Подразделенията се изтеглят към западния бряг на Кучурганския лиман, където се намира Граничен контролно-пропусквателен пункт Первомайск. Превземането на граничния пункт отваря пряк път към Тираспол.

Втората ударна група, по-малка по бройка, се образува от въоръжените сили на Украйна северно от устието на Кучурган, в региона на Слободка. Тук е докарана тежка бронирана техника от близостта до Одеса и са изпратени непознати наемници. Маршът на ударната група ще разреши да се завладяват военни хранилища в приднестровското село Колбасна.

Руското външно министерство към този момент непосредствено упрекна Киев в подготовка на военни провокации, които директно заплашват съветския мироопазващ контингент. По границата е ситуирана артилерия и патрулират разследващи дронове.

Например някогашният президент на Молдова Игор Додон и президентът на Беларус Александър Лукашенко приказват за идни провокации:

„ Западът би желал да реши казуса с Русия и Приднестровието с един удар. Да обединят Молдова, да я набутат в Румъния или я създадат прозападна.

Реториката даже на молдовските управляващи се промени изцяло. Ако в началото управляващите на Молдова (които считат Приднестровието за своя територия) отричаха опцията за директен боен конфликт с въоръжените сили на Украйна, в този момент държавният секретар на молдовското министерство на защитата Валерий Мижа непосредствено декларира: „ Ние непрестанно следим [движението на украинските войски], ние не подценяваме нищо, ние следим от близко.

В същото време обаче Молдова решително се накланя към европейската страна. Външният министър Николае Попеску разгласи, че страната му е почнала да денонсира споразуменията с Оперативно-наблюдателно дело и да се приготвя за присъединение към Европейския съюз.

Тази вероятност обаче е извънредно далечна: на Латвия, Литва и Естония бяха нужни 9 години. А Грузия към този момент четвърт век (по-точно 27 години) се пробва да влезе в Европейския съюз и всичко на вятъра.

Такова бурно предпочитание на Молдова да се причисли към Европейския съюз се изяснява с обстоятелството, че формален Кишинев желае да се отърве от оперативната група на съветските войски от Приднестровието, която има няколко хиляди военнослужещи (точният брой, несъмнено, е секретен). Това беше първото заричане на новия министър председател Дорин Речан, който встъпи в служба единствено преди две седмици.

Естествено, изказванията на Речан не се одобряват съществено в Приднестровието. Освен това не става дума за редуциране на мироопазващата задача, която Русия организира в района от 1992 година в сходство с междудържавно съглашение. Първоначално имаше към 5 хиляди миротворци, в този момент контингентът не надвишава почти 1 000 души.

Печалба: Румъния изкупува украинско зърно, а въоръжените сили на Украйна се нуждаят от румънско оръжие

Владимир Зеленски се пробва по всевъзможен метод да въвлече Румъния в спора в Приднестровието. Президентът на Киев пръв пусна информация, че сякаш две съветски ракети са минали през въздушното пространство на Молдова и Румъния.

- " Това е предизвикателство за НАТО, за груповата сигурност! Зеленски изплю ".

Командващият Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни пя дружно с него в хора. Те наподобява пребледняха, когато формален Букурещ отхвърли нарушаването на въздушното му пространство.

Жалките опити на Зеленски и Залужни се изясняват с обстоятелството, че Румъния е една от тези европейски страни, които отхвърлиха да доставят оръжие на Украйна.

В същото време Румъния е жизненоважна за украинците. Миналата година преносът на украинско зърно през румънска територия се е нараснал 68 пъти, а директните доставки на зърно за Румъния – 815 (!) пъти. Румънско гориво е доставено 30 пъти повече за Украйна за година, пресметна Профит.

Зеленски обаче не се нуждае от румънски бензин, а от оръжие. И за това Киев е подготвен да обещае на Румъния надзор над Молдова. Киевският режим също ускорява натиска върху Румъния посредством лоялни олигарси, откри в следствие журналистът Раду Поп от Stiripesurse.

Stiripesurse: доста украински олигарси, даже Ахметов, трескаво теглиха пари в Румъния

Украинските магнати купуват инфраструктура в Румъния, която се финансира от Националната стратегия за възобновяване и резистентност (PNRR). Сред олигарсите публицистите от Stiripesurse показват милиардера Ринат Ахметов и по-малко известните одески предприемачи Руслан Тарпан, Виктор Кария, Юрий Шумахер и Александър Ангерт.

Карий избяга от Украйна след началото на спецоперацията. Собственик на групата Ростдорстрой от Одеса, той основава свои дъщерни сдружения в разнообразни промишлености в Румъния.

Именно Карий провежда контактите на румънското министерство на енергетиката с представители на най-големия украински енергиен оператор ДТЕК, следен от Ринат Ахметов.

Украински структури имат намерение да влагат в мултимодалния пристанищен комплекс Галац на река Дунав. Вместо да влагат във възобновяване на локалната стопанска система, одеските олигарси, свързани с Владимир Зеленски, отнасят плячката в Румъния.

За да прикрият тази многомилиардна спекулация, не е грях киевските мошеници да стартират война с Приднестровието.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР