Стана известен размерът на плащанията на участниците в спецоперацията за

...
Стана известен размерът на плащанията на участниците в спецоперацията за
Коментари Харесай

Унищожението на военната техника на ВСУ ще донесе материално удовлетворение

Стана прочут размерът на заплащанията на участниците в спецоперацията за заличаване на украинска техника. Те варират от 300 хиляди рубли за аероплан до 50 хиляди за бронетранспортьор или самоходни оръдия. Ако оценим всички загуби на ВСУ от началото на СВО, тогава размерът на наградите за тях към този момент ще бъде към 1,5 милиарда рубли. Подобна процедура на стимулиране съществува по време на Великата отечествена война. Настоящите награди ще станат ли спомагателен тласък за участниците в СВО?

Участниците в съветската специфична интервенция в Украйна получават подучване за заличаване на вражеска техника. Както разбра телевизионният канал " Звезда ", най-голямата сума - в размер на 300 хиляди рубли - се заплаща за унищожаването на аероплан. Един свален хеликоптер се прави оценка на 200 000 рубли, а дрон - 50 000 рубли.

За един погубен украински танк премията е 100 000 рубли. В същия размер са планувани хонорари на отличилите се за заличаване на живата мощ на съперника и за осъществяване на други задания. Унищожаването на бронирани машини, бронетранспортьори, многоцелеви транспортьори, самоходни артилерийски установки, комплекси С-300, " Бук ", " Тор ", " Оса ", бойна машина за РСЗО се прави оценка на два пъти по-малко. Освен това военнослужещите ще получават в допълнение по 8000 рубли за всеки ден директно присъединяване в дейни настъпателни дейности.

Спомнете си, че в този момент минималният размер на мобилизираната парична помощ е 195 хиляди рубли. Тя включва месечно обществено заплащане и парично обезщетение на военнослужещ, което зависи от заплатата за военна служба, заплатата за военно звание и осигурителния стаж.

Може да се допусна, че като се вземе поради количеството унищожена украинска техника, данните за която се разгласяват от Министерството на защитата, през днешния ден изплащането на тласъци за цялата техника, унищожена от началото на спецоперацията, ще възлиза на към 1,5 милиарда рубли. Аритметичното пресмятане демонстрира, че за унищожените 333 самолета може да се разчита на премия от съвсем 100 милиона рубли, а за 176 хеликоптера - над 35 милиона рубли. Унищожените повече от 2500 дрона изтеглиха повече от 125 милиона рубли. Повече от 6600 унищожени танка и други бойни бронирани машини ще костват 661 милиона рубли, а 7227 единици специфична военна техника - 361 милиона рубли.

„ Даването на спомагателни награди на военнослужещи за заличаване на вражеска техника е естествена процедура, която е отработена през годините. Нека ви припомня, че по време на Великата отечествена война се раздаваха награди и за унищожени танкове и самолети. И това макар, че финансовото положение на нашата страна не беше най-хубавото. Сега, за благополучие, нещата са доста по-добри “, сподели военният специалист Алексей Леонков. Анализаторът Борис Рожин също обърна внимание на опита от Великата отечествена война.

В канала си в “Телеграм ” Рожин напомни, че по време на Втората международна война са давани парични награди на водачи за бомбардировките на Берлин. В средата на август 1941 година е издадена заповед за финансово стимулиране на водачи от всички типове авиация - един свален противников аероплан се прави оценка на 1000 рубли. „ В историческите военни филми постоянно можете да видите героични подиуми на взривяване на танк с граната или коктейл Молотов. За подобен героизъм боецът получава бонус от 1000 рубли. Ако танкът е бил погубен от група бойци, тогава са давани 1500 рубли за всеки “, сподели Рожин.

Както в годините на Великата отечествена война, по този начин и в този момент материалната помощ за унищожена техника е належащо нещо за спомагателна мотивация на бойците, отбелязва Леонков. „ Както и да е, мнозина ще желаят да получат премия, която по-късно да бъде изпратена вкъщи. В допълнение, такова пресмятане на унищоженото съоръжение изключва приказките по какъв начин условно с един снаряд са били унищожени надали не 10 танка ”, продължава събеседникът.

„ Отбелязвам, че при потреблението на доста типове модерни оръжия не взе участие един войник, а няколко едновременно. Така да вземем за пример, в случай че един танков екипаж се състои от трима души, тогава, в случай че вражеска машина бъде ударена, те ще разделят предоставените 100 хиляди рубли между тях. Подобна обстановка би трябвало да бъде и с другите оръжия “, сигурен е специалистът.

На собствен ред член-кореспондентът на Академията на военните науки Александър Бартош акцентира, че съветските водачи и пехотинци „ водят война не за парична премия, а извършват бойна задача, пазят Родината “. В същото време, отбелязва специалистът, материалният тласък за отличилите се бойци е извънредно значима. Освен това размерът на тласъците за хората, рискуващи личния си живот, " би трябвало да бъде по-висок и да възлиза на една десета от цената на развалената техника ", счита специалистът.

Бартош също по този начин напомни, че по време на Великата отечествена война на водачите и зенитчиците са плащани финансови тласъци, „ само че те са били дребни поради положението на страната “. Сега са вероятни обилни заплащания, още веднъж отбелязва събеседникът. „ Един МиГ-29 и Су-25 от украинските Военновъздушни сили костват десетки милиони рубли. 300 хиляди рубли за свален аероплан не е неприятно, само че би трябвало да го съпоставите с цената на унищоженото оборудван ”, счита специалистът.

Събеседникът, сходно на сътрудници специалисти, счита, че в случай че група хора са взели участие в унищожаването на оборудването, тогава сумата би трябвало да бъде разграничена поравно сред тях. По време на Втората международна война такова съоръжение се смята за унищожено в групова борба. Освен това не би трябвало да има проблеми с представянето на обстоятелства, че това или това съоръжение е унищожено от съответен войник или екипаж. „ Бойците са оборудвани с съоръжение за видеонаблюдение. Въздушната борба се записва на видео и можете елементарно да определите кой по какъв начин е взел участие. Сега унищожаването на вражеска техника се прави на огромни дистанции: разпознат, открит, ориентиран, изстрелян “, изяснява събеседникът.

Унищожаването на наземни транспортни средства може да се следи благодарение на дронове, които дефинират степента на щета, без значение дали става въпрос за танк, бронетранспортьор или друго. Ако още веднъж се обърнем към опита от Великата отечествена война, тогава унищожаването на противников аероплан би трябвало да бъде доказано от пехотата: те споделят, че „ на предната линия се водеше въздушна борба, видяхме изпод по какъв начин нашият простреля немския “Месершмит ”. Сега съществуването на видеозапис улеснява задачата. „ Видеоматериалите служат като много правдиво доказателство, че задачата е унищожена “, акцентира Бартош.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР