Стан Вавринка загуби мача си от втория кръг на Аустрелиън

...
Стан Вавринка загуби мача си от втория кръг на Аустрелиън
Коментари Харесай

Защо тенисистът, който победи Вавринка, се казва Тенис?

Стан Вавринка загуби мача си от втория кръг на Аустрелиън Оупън, само че даже по-любопитно от провалянето му за доста почитатели се оказа името на тенисиста, който в профил швейцареца.

Защото той се споделя...Тенис! Да, няма смешка, дребното име на №97 в света е Тенис, а семейството Сандгрен.

Тенис-шамар от Тенис за Вавринка

На латиница името се изписва Tennys и се чете точно както е името на спорта, който Сандгрен практикува професионално.

Интересното обаче е, че то няма общо с играта. Сандгрен е кръстен на своя прародител, който е първо потомство американец, роден в Мичиган от шведски имигранти.

"Но той не е играл тенис ", прецизира тенисистът. "Моите родители са играли, моят брат също. Мисля, че те са харесали името, а и е звучало готино, а и те харесват тенис. "

А името сякаш предопределя и професионалния път на Сандгрен, който е бил окуражен да не е слаб в спорта, чието име носи. "Имах дребни упования просто да не бъда ужасяващ, тъй като не можеш да си кръстен сходно на спорт и да не си най-малко малко съответен в този спорт ", споделя Тенис. "Не мисля, че е имало упования да съм доста добър, тъй като родителите ми в никакъв случай не са ме поставяли под такова напрежение, само че трябваше да съм приемлив. Мисля, че най-малко изпълних това ", споделя той.

Е, да си №97 в света и да победиш Стан Вавринка несъмнено звучи като "поне малко съответен " в тениса.

В края на 2017-а Сандгрен доближи и до рекордното си класиране - №85 в света. Той е на 26 години и едвам през предходната година стартира по-редовно да се изявява на АТР шампионати, само че по всичко наподобява, че Тенис ще печели още доста тенис мачове.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР