Стан Вавринка оправда големите очаквания и победи швейцарския квалификант Мартин

...
Стан Вавринка оправда големите очаквания и победи швейцарския квалификант Мартин
Коментари Харесай

Стан Вавринка с летящ старт на Sofia Open 2018

Стан Вавринка оправда огромните упования и победи швейцарския квалификант Мартин Клижан с 4-6, 6-2, 6-2 в първия си мач на Sofia Open 2018. Швейцарският първенец стартира с неточности и отстъпи в първия сет. След това той откри играта си и пречупи достойния си противник. Мачът продължи тъкмо 2 часа.

 Всички резултати на Sofia Open 2018
Всички резултати на Sofia Open 2018

Схемата е за 28 тенисисти, като четирима прескачат първия кръг

Залата посрещна с овации огромната звезда на Sofia Open 2018. Но в първия сет по-добрият състезател на корта беше Клижан.

Вавринка играеше мощно, само че постоянно грешеше. Словакът доминираше в множеството разигравания и съумя да пробие на нула в седмия гейм. Това му даде самочувствие и той доближи до сетбол две партии по-късно. Швейцарецът се избави, само че не можа да отговори на мощните сервиси на съперника си и загуби частта с 4-6 за 38 минути.

Клижан продължи да играе устойчиво и имаше късмет да поведе с 2-0 във втория сет, само че публиката в залата не искаше Вавринка за загуби толкоз бързо. Швейцарецът се окуражи, понижи грешките си и проби за 3-1.

 Снимка 339144
Източник:

Това наля олово в краката на словака и го накара да бърка. Стан доближи до два сетбола в осмия гейм и осъществя втория със страховит ретур. Сетът продължи 41 минути.

Клижан, като преди година, се изнерви и стартира да бърка. Вавринка играеше своята игра и направи съдбоносен брейк за 3-1. До края словакът напълно се изнерви, което даде опция на Стан да показва високата си класа.

Фаворитът за продобиване на купата на Sofia Open 2018 ще играе на следващия ден не по-рано от 18:10 часа с различен любим на залата - сърбина Виктор Троицки.

Днес публиката стана очевидец на четири прелестни трисетови спектакъла, траяли съвсем 10 часа.

 Снимка 339141
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР