Стан Вавринка е един от най-добрите тенисисти в историята на

...
Стан Вавринка е един от най-добрите тенисисти в историята на
Коментари Харесай

Магнус Норман: Вавринка е подценяван

Стан Вавринка е един от най-хубавите тенисисти в историята на играта, само че трикратният първенец в шампионатите от Големия шлем е „ леко подценяван “, счита дългогодишният му треньор Магнус Норман.

35-годишният швейцарец беше последният състезател отвън триото Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович, който завоюва трофей от Шлема – на Ю Ес Оупън 2016. Той е едвам един от трима тенисисти, който е побеждавал Федерер, Надал, Джокович и Анди Мъри на шампионати от Големия шлем. „ Стан е един от най-хубавите тенисисти в историята на играта – в случай че погледнете към неговия баланс, към трите трофеи от Шлема – спечелването на три разнообразни трофеи от Големия шлем в епоха, в която играе „ Голямата четворка “. Той е леко подценяван, със сигурност…до тук кариерата му е невероятна “, показа шведът за ATP Tennis Radio.

Норман, някогашен номер 2 в света и финалист на Ролан Гарос през 2000, работи с Вавринка сред 2013-2017, и е част от треньорския му щаб от 2018-та насам, като швейцарецът се пробва да възвърне най-хубавата си форма след две интервенции на левите колена през 2017. Вавринка доближи четвъртфиналите на Ролан Гарос и Ю Ес Оупън през 2019 и доближи последните осем на тазгодишния Аустрелиън Оупън. След като пропадна в ранглистата до номер 263 през 2018, той сега е 17-и в света.

„ Нещата са на приливи и отливи. Той няма същата непоклатимост като Анди Мъри, или Новак, или Роджър, или Рафа, само че в най-хубавите си мигове, мисля, че може да победи всички тези изброени имена в един доста добър ден. Това го прави до известна степен специфичен. Стан е хазартен вид състезател. Той играе с граничен риск. Той е човек, който ще вложи максимума от себе си и ще се бори до край “, приключи Норман.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР