Стъклото е един от най-крехките и уязвими компоненти в смартфоните.

...
Стъклото е един от най-крехките и уязвими компоненти в смартфоните.
Коментари Харесай

Ново защитно стъкло пази смартфона 2 пъти по-добре

Стъклото е един от най-крехките и уязвими съставни елементи в смарт телефоните. Гледката на телефони с пукнати или напряко строшени диспеи е нещо всекидневно, изключително когато притежателят е по-млад човек.

Дори едно изпускане на несъответствуващото място може да се окаже съдбовно за смарт телефона и да ви накара да мислите за нов екран (или напряко нов телефон). Средният собственик на телефона го изпуска 7 пъти годишно, съгласно изследвания на специалисти.

Именно поради това производителите непрекъснато стремят да подобрят издръжливостта на тази мощно чуплива част от мобилния телефон.

Introducing #GorillaGlass6. It delivers superior protection from potentially damaging drops that can stop us in our tracks. pic.twitter.com/K2na7CQ8AX
— CorningGorillaGlass (@corninggorilla) 18 юли 2018 година

Работейки върху решаването на този проблем, американската компания Corning, която създава стъклата, употребявани в смарт телефоните на Apple и Samsung, показа новото си супер крепко защитно стъкло Gorilla Glass 6.

Благодарение на новата си технология, то е 2 пъти по-здраво от прешественика си и има 2 пъти по-голям късмет да оцелее при рухване от 1 метър върху груби повърхности, оповестяват от компанията.

Защитното стъкло от последващо потомство употребява " напълно нов материал ", който е химически заздравен и по-компресиран от преди. Според компанията Gorilla Glass 6 може да понесе приблизително до 15 изпускания, без да понесе вреди, спрямо 11 при предходния й артикул. То има същата отбрана против надраскване като предшественика си, предава английската PA.

 Новото потомство Gorilla Glass - два пъти по-устойчиво на удари
Новото потомство Gorilla Glass - два пъти по-устойчиво на удари

Новото потомство на защитното стъкло Gorilla Glass за екрани на смарт телефони ще се опита доста да понижи повредите при изпускане на устройствата на земята.

" С спиранията по време на изпусканията като вероятностно събитие, спомагателната компресия оказва помощ да се усили междинната възможност за оцеляване през голям брой случаи на изпускане ", изяснява доктор Джаймин Амин, вицепрезидент по технологиите и създаването на артикули в Corning.

Стъклата на Corning са известен артикул, като са употребявани на 6 милиарда мобилни устройства. Те са част от екраните на смарт телефоните от 2007 година, когато беше показан първият iPhone.

Производителите все по-често прибавят стъкло и на гърба на устройствата си, тъй като материалът работи по-лесно с безжично зареждане, в сравнение с метала.

Засега не е ясно кои смарт телефони ще разполагат с Gorilla Glass 6, макар че съгласно компанията продуктът " се прави оценка от голям брой клиенти " и чака да бъде разполагаем " през ​​следващите няколко месеца ".

Новото стъкло към този момент е влезнало в индустриален развой. Apple възнамерява да показа 3 нови модела на iPhone тази есен, а Samsung се чака да разгласи своя нов Note през август. Други производители на смарт телефони, които употребяват стъклата на Corning са Гугъл Alphabet, LG Electronics и Huawei Technologies.

Миналата година Apple удостовери партньорството си с Corning, възлагайки на компанията поръчки за 200 млн. $, като част от фонда й за подкрепяне на научноизследователската и развойна активност.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР