Стъклено шише, хвърлено в контейнери за разделно събиране, с таблетки,

...
Стъклено шише, хвърлено в контейнери за разделно събиране, с таблетки,
Коментари Харесай

Причината за силния мирис на газ в София: Шише с опасни таблетки

Стъклено шише, хвърлено в контейнери за разделно събиране, с таблетки, които очевидно са се разтворили, са предизвикали мощния аромат на газ в София, съобщи Нова телевизия. Миризмата подвигна на крайник полицията и пожарната и блокира центъра на столицата за часове във вторник вечерта. Районът към спектакъл " София " остана отцепен за часове.

Оказа се, че не става въпрос за теч на газ, а за нерегламентирано изхвърляне на рисков боклук. От пожарната и от Столична община са обезопасили региона, само че неприятна миризма към момента се усеща.

„ На място се откри, че в един от контейнерите мирише най-силно. Уредите ни замерваха висока централизация на газ. Най-вероятно става въпрос за меркаптан, който е извънредно рисков при поемане. За това предприехме незабавни дейности по превозване ”, изясни Красимир Димитров.

„ Беше мъчно да се открие, тъй като миризмата беше в целия регион. Колегите ревизираха бензиностанциите, газстанциите дали няма приключване на газ. Оказа се, че най-силната централизация е в този резервоар ”, разкри още той.

Днес ще излязат лабораторните проучвания, които ще бъдат предадени на Столична дирекция на вътрешните работи. Тепърва ще се откри от кое място са взети тези таблетки. Според Димитров те са доста рискови за здравето и живота на хората. От полицията ще търсят евентуалния причинител.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР