Стъклената клетка“ - невиждан до момента в световен мащаб социален

...
Стъклената клетка“ - невиждан до момента в световен мащаб социален
Коментари Харесай

Ултрамаратонецът Краси Георгиев започва невиждан в света социален експеримент

„ Стъклената клетка “ - невъобразим досега в международен мащаб обществен опит за стартира през днешния ден в парка пред Националния замък на културата (НДК) в София.

Това оповестиха от пресцентъра на Столичната община, с чиято поддръжка се осъществя събитието. То има за цел да подтиква обществото и младежите към по-устойчив метод на живот, към физическа интензивност, връзка с природата и ограничение на обществената изолираност.

Предизвикателство е признато от Красимир Георгиев - ултрамаратонец. " Стъклената клетка " съставлява изцяло транспарантен резервоар, в който той ще се самоизолира за интервал от 15 дни.

От 30 април до 14 май няма да напуща „ Стъклената клетка “, която ще е оборудвана само с пътека за бягане и легло. По този метод ще се сложи в цялостна обществена изолираност,.

Контейнерът е подложен върху структура на височина от 2,50 метра.

" Никаква вербална връзка с външния свят! Сам със себе си и времето в центъра на столицата, Краси ще вижда всичко, протичащо се към него, само че няма да влиза във устен контакт с никого. Единствената му връзка с аудиторията ще са 30-минутни чат срещи всеки ден. Периодично през чата ще получава задания и провокации от страна на аудиторията ", се показва на уеб страницата на събитието

Екип от водещи експерти ще следи от близко физическото и психическото положение на ултрамаратонеца. Това са Тодор Тодоров - психофизиолог с дълготраен на практика опит в региона на психичното профилиране и поведенчески разбор, и доктор Весела Петрова - доктор към клиника по Анестезиология и реанимация към УМБАЛ " Александровска ".

Чрез опита ще се съберат достоверни данни за вредите от обществената изолираност, обременяването с връзка в цифрова среда и вредите от неналичието онлайн междуличностно другарство. Тези данни ще бъдат употребявани за основаване на стратегия за ограничение на обществената изолираност, понижаване на цифровата обремененост на младежите и предварителна защита на зависимости от всевъзможен жанр. За тази цел събитието ще бъде съпроводено от благотворителна акция за набиране на средства.

Предизвикателството, което Краси приема, е предизвикано от все по-силно задълбочаващата се изолираност на актуалния човек, разследване на голям брой зависимости, най-много цифровите, както и вследствие на пандемията от COVID-19, написа на уеб страницата.

Краси Георгиев е ултрамаратонец със международна известност. Освен това е прочут като треньор, мотивационен преподавател, диетолог. Сред неговите спортни достижения са сполучлив край в най-тежкия в света ултрамаратон – Badwater, в Долината на гибелта, Съединени американски щати, с трасе с дължина 216 км. Участвал е в ултрамаратона през Северния полярен кръг Frostskad и 30 ултрамаратона (над 100 км) от Арктика до Камбоджа. Участвал е в именития " Маратон на пясъците “ (240 км тичане из мароканската пустиня) и ултрамаратона " Бразил 135+ “ (257 км в джунглата). Персоналният му връх е ултрамаратон по Коридор 8 – пробягани 1200 км за 15 дни през три страни. В името на благотворителна идея преди години той бяга на пътека в продължение на 36 часа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР