Стажът „Стани депутат за един месец“, организиран от младежката стрруктура

...
Стажът „Стани депутат за един месец“, организиран от младежката стрруктура
Коментари Харесай

Стажант-депутат: Държавното управление греши, като не слуша народа

Стажът „ Стани народен представител за един месец “, проведен от младежката стрруктура на Българска социалистическа партия, завърши. Финалът бе подложен публично през вчерашния ден (06.12.18 г.) в Народното събрание, където на участниците бяха връчени документи за сполучливо приключен стаж. Единственият асеновградчанин, взел участие в самодейността - Рамадан Ахмедов – показа усещанията си пред Actualno.com.

Той описа, че се е срещнал с интелигентни, ерудирани и образовани младежи от други градове на страната, интересуващи се от политика и най-много от бъдещото развиване на България. „ Съвместната работа с менторите и с другите стажанти ме обогати с скъпи знания, както в професионален, по този начин и в персонален проект. “, изяснява момчето. Впечатленията на Рамадан от стажа са, че за месец той персонално е придобил добър опит и е повишил квалификацията и познанията си в областта на политиката. По думите му, стажът развива аналитичното мислене и учи да бъдеш еластичен и да цениш времето си, да планираш и да мислиш в вероятност.
„ Средата по време на стажа, ме направи по-уверен и отзивчив, по-инициативен и виновен. Случиха ми се забавни запознанства, срещи и замяна на контакти с народни представители, присъединяване в полемики и диспути по-най разнообразни тематики. Участвах в разисквания по значими тематики, като понижаване броя на депутатите в българския парламент, през прекосяване ръководството на страната ни в президентска република и въвеждане на електронното гласоподаване до Истанбулската спогодба, мигрантската рецесия и заверка на марихуаната. “, споделя асеновградчанинът.
Единият от общо двата въпроса, които е имал опцията да зададе Рамадан Ахмедов, е обвързван с развиването на библиотеките в България и за какво страната им отделя извънредно едва внимание. И още - за какво не се отпускат задоволително средства и не им се прави реклама, а в случай че дадена община откаже да финансира библиотеката, то същата би трябвало ли да затвори порти? Асеновградчанинът е запитал народните представители какво ще направи държавната власт, с цел да се притегли ползата на младежите към библиотечната институция. Другият въпрос, който Рамадан е отправил към депутатите, е какво ще направи страната с паметниците на културата, които не се поддържат и в резултат на това, се разрушават. Като образец, той е показал изгорелите тютюневите хранилища в Пловдив, Царските Конюшни и Захарната Фабрика в София, казусът със собствеността на къща „ Яворов “, изпепеления дом на Йордан Йовков във Варна, където той е живял, и творил и още стотици други монументи на културата, които се намират в същото положение.
Младият стажант описа, че е участвал и на парламентарния надзор, който се организира на 30.11.18 година, само че там не е получил опцията да задава въпроси.
Actualno.com попита Рамадан Ахмедов, след стажът му в Народното събрание къде счита, че бъркат ръководещите и на какво би трябвало да се обърне най-спешно внимание, с цел да излезе България от продължаващата рецесия. „ За депутатите младите са хора, които не се интересуват от политика. Те ги считат за апатични и безлични. Но в противен случай - сред тях има и доста младежи, които живо се интересуват от политическия живот в страната и от ориста на България. Естествено, разбирам, че всяка партийна група има разлики в своята стратегия и ръководство, само че когато става въпрос за бюджет, опазване на здравето, военна защита, национална сигурност, правораздаване, обучение, престъпност, принуждение над дами и други, депутатите би трябвало да се обединят и да реализират консенсус. Та нали от горната страна на постройката на Народното събрание написа националния лозунг на страната ни, а точно: „ Съединението прави силата “! Аз също бих го интерпретирал и с поговорката „ Сговорна тайфа планина повдига “. Само и само, когато сме обединени, съединени и същински сплотени, единствено тогава можем да излезем от тази дълбока бездушевност, в която сме потънали “, изрази безапелационното си мнение стажантът от Асеновград, присъединил се в самодейността на Българска социалистическа партия за млади депутати.
Рамадан Ахмедов разяснява, че България може да се оправи със обстановката, в която се намира, в случай че преди всичко се усилят приходите на българина. Момчето счита, че все още средствата на елементарния жител в България стигат единствено за храна, сметки, превоз до работното място и медикаменти. И по тази причина в Европейския парламент ни познават, като „ работещите небогати “ – българинът работи, с цел да заплаща сметките си. Не му доближават финанси за други занимания и ползи, като отмора или културни мероприятия. Втората стъпка към излизане от рецесията, съгласно стажантът народен представител е запазване и предаване на полезностите от потомство на потомство. Друго, което би извело България напред и би задържало младите тук, съгласно асеновградчанина, е намиране на работа по специалността за завършващите образованието си. И доста младежи имат предпочитание да започват бизнес в България, само че средата е рискова, а страната не прави задоволително с цел да подтиква дребния и междинния бизнес, тъй като всичко се „ гълтам “ от огромните компании. „ Емиграцията и раждаемостта са проблеми, които ръководещите би трябвало да решат в най-скоро време, тъй като ние сме застрашени от физическо изгубване, като нация. Нужни са незабавни ограничения точно в тази тенденция “, съобщи младежът.
Стажантската стратегия „ Стани народен представител за един месец” е план на Младежко обединяване в БСП–София, който се осъществя за втори следващ път. Екипът на Actualno.com насочи питане към структурата, по отношение на хонорарите, които ще получат депутати и стажанти за положения труд. От организацията дадоха отговор, че програмата не изисква финансови средства и за реализирането й Младежкото обединяване в БСП–София разчита на времевия и човешкия запас, като и менторите, и стажантите вземат участие на доброволни начала. Ръководители на асеновградчанина Рамадан Ахмедов в стажа му през миналия месец бяха народните представители Теодора Халачева (най-младият депутат в 44-то Народно събрание), Стоян Мирчев и Георги Стоилов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР