Стажантката била голямо момиче, отбеляза съпругата на бившия президентБившата първа

...
Стажантката била голямо момиче, отбеляза съпругата на бившия президентБившата първа
Коментари Харесай

Хилари Клинтън защити Бил за аферата с Моника, нямало злоупотреба с власт

Стажантката била огромно момиче, означи брачната половинка на някогашния президент

Бившата първа дама на Съединени американски щати Хилари Клинтън сподели, че аферата на брачна половинка ѝ Бил с някогашната стажантка в Белия дом Моника Люински не е корист с власт и той вярно отказал да се отдръпна от американското президентство поради абсурда, предава Канал 3.

Разигралият се преди две десетилетия флирт на стопанина на Белия дом още веднъж е на дневен ред заради появяването на придвижването #MeToo, като критиците слагат под въпрос дали взаимоотношенията сред настоящ президент и стажантка прави невероятно връзката да се смята за доброволна.

Някои, като сенаторът от Ню Йорк Кристин Джилбранд, споделиха, че Клинтън е трябвало да се отдръпна, откакто в края на 1998 година е бил упрекнат от следената от Републиканската партия Камара на представителите, че лъже във връзка с аферата.

Но в неделя пред CBS News някогашният претендент за президент и държавен секретар Хилари Клинтън съобщи, че не е съгласна.

" Абсолютно не “, отговори тя, когато я попитаха дали брачният партньор ѝ би трябвало да подаде оставка. Подложена на напън по въпроса дали връзката е корист с власт, Клинтън съобщи: " Не, не " и означи, че Люински, която тогава е на 22 години, е била " пълнолетна ".

„ Имаше следствие и, както съм уверена, резултатът беше верен “, сподели Хилари.

През 1999 година Сенатът организира разискване на президента Клинтън, което за малко не получи болшинство от две трети, изисквано с цел да бъде упрекнат президента и да бъде заставен да се отдръпна от поста си.

От своя страна Люински дълго настояваше, че романът е бил по взаимно единодушие, само че в есе, оповестено във " Венити феър “ по-рано тази година тя написа, че стартира да премисля този си мироглед.

Бил Клинтън също по този начин беше упрекнат от няколко други дами в полово посягане в случаи, датиращи назад до 70-те години на предишния век, което подтикна към преосмисляне на неговото място в историята на демократите на фона на набралите мощ придвижвания #MeToo и Time`s Up. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР