Стаите в детското отделение на общинската болница в град Средец

...
Стаите в детското отделение на общинската болница в град Средец
Коментари Харесай

За пример! Цигани ремонтираха доброволно детското отделение на болницата в Средец

Стаите в детското поделение на общинската болница в град Средец са боядисани и освежени, с помощта на непринудено положения труд от група роми, оповестява "Флагман ".

Завеждащият детското поделение доктор Станков отправил молба към пастора Йордан Атанасов – Джаско, група момчета от ромската махала да оказват помощ на болничното заведение и да слагат 12 квадратни метра теракот в една от стаите. Те се отзовали и открили, че изискванията в цялото поделение са неприемливи и ужасни. Така стигнали до концепцията за непълен ремонт и закупили нужните материали.

Така 18-те души, част от протестанската черква, се хванали на работа и боядисали и осемте стаи в отделението. За стореното получили откровена признателност от екипа на болничното заведение в Средец.

Вероятно тъй като у нас клишетата са се трансформирали в метод, по който освен одобряваме, само че и си обясняваме света, то медиите дефинират стореното от ромите в Средец като „ знамение “. Големият въпрос обаче е за какво протестанската черква съумява там, където явно православната не може? Защо тези хора явно са станали част от общността или казано другояче приобщили са се? Вероятно тъй като някой освен работи с тях, само че и знае по какъв начин да го направи.

Пасторът изяснява, че имат неделно учебно заведение, което се посещава от осемдесет деца и добавя, че учат освен тях, само че и родителите им на отговорност и ги убеждават, че би трябвало да се постави завършек на ранните бракове, а децата им да вървят постоянно на учебно заведение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР