Стафидите са споменавани от древни времена като плод, който изцелява

...
Стафидите са споменавани от древни времена като плод, който изцелява
Коментари Харесай

Ето защо стафидите са толкова полезни!

Стафидите са споменавани от антични времена като плод, който изцелява болните и подхранва изтощените. Наличието на калий разрешава те да бъдат употребявани при отоци и отравяния, защото той има диуретично деяние, което оказва помощ на организма да изхвърли непотребната течност и токсините. Стафидите са богати на желязо, което влиза в състава на хемоглобина. Сушеното грозде съдържа мед и доста от детайлите на витамин В, които играят основна роля за образуването на кръвта и алените кръвни телца.

Сред лечебните свойства на стафидите е и способността им да прочистват жлъчните пътища . За задачата половин чаша стафиди се измиват и заливат до ръба на чашата със студена преварена вода, написа блиц. Сместа престоява 24 часа, водата се излизва, а стафидите се изяждат.

Стафидите съдържат бял калций , който е източник на бор. Следователно той подкрепя усвояването на калция от организма. Затова сушеното грозде се предлага за болните от остеопороза и остеохондроза.

Благодарение на витамините В1, В2, В5 и на магнезия , сънят и работата на нервната система се контролират, стафидите се предлагат при бодърствуване .

Стафидите съдържат олеанолова киселина, която покачва имунитета, пази зъбите от чупливост и кариеси, и пази от болести на венците. Киселината блокира развиването на две от бактериите, които предизвикват появяването на дупки и кариеси. Високото наличие на калций предотвратява счупванията и изтъняването на емайла. Затова се предлага стафидите да се дъвчат постепенно.

Редовната консумация на стафиди оказва помощ на организма да се оправи с умората и напрежението. Те тонизират и дават сила на тялото. Затова се предлагат на спортисти, деца, младежи, възрастни хора и на тези, които поставят тежък мисловен или физически труд.

Благодарение на аминокиселината аргинин, сушеното грозде подтиква либидото и води до възбуденост, Във фармацията тя се извлича и се употребява при лекуване на проблеми с ерекцията. В Индия и до през днешния ден на младоженците се подготвя напитка от мляко, варено със стафиди и малко шафран. За тези, които страдат от полова уязвимост , се предлага постоянна консумация на стафиди.

Лекарите обаче предизвестяват със стафидите да внимават хора със затлъстяване, остра сърдечна непълнота, язва на стомаха, дейна форма на туберкулоза и диабет.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР