Стадионите в България ще бъдат оборудвани със система за лицево

...
Стадионите в България ще бъдат оборудвани със система за лицево
Коментари Харесай

Система за лицево разпознаване ще спира хулиганите още на входа на стадионите

Стадионите в България ще бъдат оборудвани със система за лицево различаване. Целта е да се понижат случаите на хулигански прояви, написа " Дневник ". Системата беше показана на спортното ревю в Солун, а министърът на спорта Красен Кралев разгласи, че първият стадион, който ще я употребява, е националният - " Васил Левски ". Системата е създадена от софтуерни експерти на НСБ.
" Това ще бъде система, която ще използваме на нашите игрища. Първо ще я инсталираме на Националния стадион " Васил Левски ", по-късно на всички останали. Искаме да проверим по какъв начин работи ", сподели министър Кралев. По думите му интерес към нея са показали и от Министерството на вътрешните работи (МВР). " Това е модулна система, разпознаваща лица, които могат да основат проблеми на стадионите. Тя употребява настоящия хардуер на всички зали или игрища и може да бъде конфигурирана . Това се прави, с цел да може хората да не се тормозят, когато гледат спортно събитие ", оповестиха от НСБ.
Освен това, системата дава и точна информация какъв брой души има на спортно събитие. През 2018 година беше признат закон против футболните хулигани. Полицията регистрира и понижаване на сходни прояви на футболните срещи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР