Стадион за $300 милиона, построен за Световното първенство по футбол

...
Стадион за $300 милиона, построен за Световното първенство по футбол
Коментари Харесай

Построен за Световното в Русия стадион за $300 милиона потъва

Стадион за $300 милиона, издигнат за Световното състезание по футбол в Русия предходната година, може би потъва в мочурище, написа " Свободна Европа ".

Спортното оборудване се намира в Калининград, в съветския анклав сред Литва и Полша. То е построено върху влажна зона с рохкава почва - несъответствуваща за оборудване от подобен мащаб.

Строителите е трябвало да укрепват основите с пясък, само че от обвиняванията на управляващите излиза наяве, че са решили да спестят от това, като в това време са завишили цените за труда. Всичко това довежда до арести, в това число и на върховен представител на локалната власт, против който сега се води дело.

Изданието напомня, че Русия е изхарчила над $14 милиарда за семейството, като по този начин това се трансформира в най-скъпото Световно състезание по футбол.
 Снимка 442978
Източник:

След като кореспондент от водещо спортно издание е коментирал ужасяващото положение на стадиона след срещата сред националните тимове на Русия и Казахстан, шефът на общинската компания, която дава отговор за стадиона, Алексей Мойса, свика незабавна среща с високопоставени чиновници на локалната власт, на която съобщи, че канализационната и дренажната система са в доста неприятно положение и се оплака, че се е стигнало дотук, тъй като не са били взети навременни ограничения.

Стадионът е построен от кота нула, а откриването му бе забавено. Фирмата, изготвила плана, разгласи банкрут. Компанията, виновна за строителството, е ръководена от доближения до Кремъл олигарх Арас Агаларов. Самият той признава, че за укрепването на основите е употребен половината от нужния пясък, както и че той е бил с по-лошо от нужното качество. Но упреква локалната администрация.
 Снимка 442977
Източник:

Към момента Амир Кушков, някогашният министър на строителството в област Калининград, Сергей Трубински, някогашен заместник-директор, отговарящ за контрола на градежите, и Хаким Еристов, който е отпред на компанията подизпълнител, виновна за предварителните работи по стадиона, в това число укрепването на основите с пясък, са с обвинявания за кражбата на 500 милиона рубли, или почти $7,8 милиона. През 2018 година полицията задържа и братята Зявудин и Магомед Могамедови за това, че са откраднали близо 2.5 милиарда рубли ($39 млн.), от същата компания подизпълнител, виновна за началните работи по оборудването.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР