Стадион Васил Левски може да бъде напълно затворен за мача

...
Стадион Васил Левски може да бъде напълно затворен за мача
Коментари Харесай

Играем с Англия пред празни трибуни?

Стадион " Васил Левски " може да бъде изцяло затворен за мача на националите с Англия през октомври. Причината е следващият случай, обвързван с демонстрация на расизъм от страна на български почитател. Подробности за случая вижте в този материал.
Според " 24 часа ", става въпрос за 60-годишен мъж, който се изправил в последната минута и на чист британски изревал “Стърлинг, ти си маймуна ”. За него се знае, че е дошъл от София в деня на мача. За случая е бил осведомен дежурния пратеник на дуела Петер Лундстрьом от Финландия, който го е описал в отчета си.
В момента България е с две санкции за държанието на публиката. Едното от тях - затворени 3000 места за дуела с англичаните е поради расизъм по време на мача с Косово, когато се чу “Убий шиптъра ”. Последният ни дуел против Чехия пък би трябвало да бъде пред 5000 фенове по-малко поради националистически знак, повдигнат по време на гостуването ни в Прага.
Сега всичко зависи от УЕФА - дали ще предприеме стремително наказване, или пък ще го отсрочи, което значи, че стадионът може да бъде затворен за второто издание на Лигата на нациите. По-вероятно е обаче да се работи още за дуела против англичаните, които реагираха доста остро и провокираха сериозен отзив.
Британците към този момент издействаха наказване за Черна гора при започване на квалификациите, когато част от футболистите на Гарет Саутгейт бяха обиждани в Подгорица. Вижте в този материал по какъв начин ни обиждаха водещи британски медии след 0:4 на " Уембли ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР