Стадион Варна няма да бъде пуснат в експлоатация до края

...
Стадион Варна няма да бъде пуснат в експлоатация до края
Коментари Харесай

Димитър Карбов: Стадион Варна няма да бъде пуснат в експлоатация до края на 2019 г.

Стадион " Варна " няма да бъде пуснат в употреба до края на 2019 година Това предвижда за Varna24.bg общинският консултант Димитър Карбов, който е представител на Общинския съвет в общото заседание на сдружението. Ето какво показа той за медията ни:

" Строителните действия по стадион " Варна " не престават, само че през 2019-а година няма да можем да получим окончателното въвеждане в употреба на оборудването. Аз, като представител на Общинския съвет в общото заседание на сдружението, кореспондирам и давам настояща информация за етапа на градеж. Аз не вземам участие и нямам консултативен глас, има представители на Община Варна в съвета на шефовете, които могат да дадат повече информация по отношение на развитието на самото сдружение.

Вече откъм булеварда обаче се вижда фасадата на стадиона, тя е съвсем приключена. Според отчета, който съм изготвил, съвсем 2/3 от дейностите към този момент са осъществени. Стана съвременно в последно време всеки българин да схваща от всичко и мненията по темата са извънредно доста. Проектът е извънредно упорит.

Някога Варна или Общинския съвет е стигнал до логическия извод, че остарелият стадион " Юрий Гагарин ", строен по социалистически модел, не дава отговор на главните условия за осъществяване на футболни срещи. УЕФА има условия по отношение на разполагането на футболните терени. Когато е взето решение за построяването на нов стадион настоящите цени по това време за желязо, бетон и други материали са били разнообразни. Реалното създаване на стадиона стартира към края на 2014 година

В историческия разбор, който съм изготвил има информация за това, че първоначално по този план сътрудник е бил Мултигруп с Илия Павлов. След гибелта му се постанова да се притегли нов сътрудник и в тази ситуация това е бил Химимпорт. Преминавайки през апортирането на терените, които са към стадион Варна, и продажбата на част от тях, е финансирано построяването на част от оборудването. И по този начин към този миг жестоко са нужни още към 20 млн.лв. за довършването на градежа. През миналата 2018 година са водени много интензивни диалози с сътрудници, които желаят да развиват територията към стадиона и от там се чака да пристигна това финансиране. 

Към момента се вижда, че е построена трибуната и паркингите. Не виждаме тези пространства, които ще приютят други типове спортове и действия или сърцевината на оборудването. Стадионът ще приютява и доста други прояви, свързани с просвета и музика. Това, което остава е по-скоро построяването на северната и западната част на стадиона, както и терена в сърцето на стадиона, който би трябвало да бъде подложен. Това ще се случи до края на 2019 година, допускам и едвам по-късно, може би при започване на 2020-а или по-късно оборудването ще бъде пуснато в употреба ", сподели Димитър Карбов.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР